Sundhed

Healer hjalp Emil fri af høj dosis ADHD-medicin: Sådan går det i dag

- Nu kan jeg se ham grine helt ned i maven. Jeg har virkelig fået min dreng tilbage med healing, fortæller Emils mor til TV 2.

Han kaster med ting, råber grimme ting til sin mor og søster, og isolerer sig på sit værelse foran computeren. 

11-årige Emil har ADHD i en svær grad. For at han kan klare skoledagen i specialskolen, må hans mor Jeanette give ham en pille på 70 mg medicin om morgenen, mens skolen giver 30 mg om eftermiddagen - en meget høj dosis, der gør ham afdæmpet og indesluttet.

Den Emil, man møder i dokumentaren 'Healing - Den sidste udvej', er fjern i blikket og vred.

I dokumentaren kommer Emil til healing. Det er en sidste udvej for familien, der lige siden Emil var fire år har konsulteret adskillige læger, psykologer og terapeuter for at få Emil ud af medicinen.

Sådan går det nu

Og healingen virker. Emil bliver i dokumentaren sat ned på en dosis på 15 mg. Og her cirka tre måneder efter optagelserne til dokumentaren er sluttet, er Emil fortsat på en lav dosis.

- Han er blevet en mere glad dreng og mere social. Hans sprog er heller ikke ligeså voldsomt, siger Emils mor Jeanette Frevert til TV2.

- Det, der er godt ved, at medicinen er blevet nedsat så meget, er, at han ikke trækker sig ind i sig selv. Før da han fik medicin, var han mere indesluttet, og man kunne se det i hans øjne, siger Jeanette Frevert.

Healing - Den sidste udvej

I programserien 'Healing - Den sidste udvej' følger vi otte danskere, der alle forgæves har kæmpet for at slippe af med deres lidelser - hvad enten de er psykiske eller fysiske. De har prøvet alt, og den sidste udvej er nu healing. En behandlingsform, hvor patienterne helbredes med tankens kraft. Med tankens kraft bliver energier via en healer overført fra det åndelige univers til patienten, der får genoprettet sine ubalancer. 

Om det virker, kan du se på TV 2 mandage klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Emil bliver helt medicinfri

Emil går fortsat til healing hos Steen Kofoed, og målet er, at han efter sommerferien skal være helt medicinfri. ADHD'en slipper Emil aldrig af med, men han kan lære at håndtere den gennem sin indre ro i stedet for med medicinen, der gør ham indesluttet og fraværende. 

Specialisterne, der er tilknyttet Emils specialskole, tror også på, at han kan blive medicinfri, da de også ser en dreng, der er blevet mere social og har færre konflikter.

- Jeg synes jo bare, at det er dejligt, at jeg har fået min dreng tilbage. Han har jo hele tiden været der, men jeg synes det er dejligt, at jeg kan se ham grine helt ned i maven og se smilet i hans øjne, siger Jeanette Frevert.

Tror på, at healeren er den udvalgte

I dokumentaren siger hjerneforskerne Jon Wegener og Troels Kjær, at forbedringerne i Emils helbred kan skyldes den opmærksomhed, som han får fra healeren og tv-holdet. Men det giver Jeanette ikke meget for.

- Der har altid været fokus på Emil, for vi har jo prøvet alt. Jeg tror på, at healing virker. Til healingen spørger Steen Kofoed ganske kort Emil om, hvordan det går, og så bliver han lagt op på briksen. Mens Emil ligger der, får Steen nogle guidelines oppefra, som han han giver videre til Emil, forklarer Jeanette Frevert.

- Tror du vikelig på det?

- Ja, det gør jeg. Jeg tror på, at der kommer nogle fornemmelser oppefra. Jeg tror, at Steen er udvalgt til det her. Der er mere mellem himmel og jord, end man lige ved, siger Jeanette Frevert.

Endnu et mirakel

En af de ting, Steen Kofoed og Emil også har arbejdet med til healingen, ud over at nedsætte medicindosen, er Emils adfærd om natten.

Emil har haft uro i kroppen og har haft svært ved at sove. Jeanette blev nødt til at ligge inde ved ham, indtil han sov. Selv når han var faldet i søvn, måtte hun blive liggende. Hvis hun forsøgte at liste sig ud af værelset, vågnede Emil.

- Jeg havde slet ikke noget voksentid. Jeg måtte være ved Emil hele tiden, så derfor spurgte jeg Steen Kofoed til råds, da Emil var til healing. Steen bad Emil om at ligge sig op på briksen og siden da, har Emil kunnet sove alene, uden jeg skulle ligge der, siger Jeanette Frevert.

Faktisk siger hun, at healingen har hjulpet hele familien med at få et bedre liv. 

- Vi har stadig konflikter - og også dagligt, men Emil kommer hurtigere ud af dem igen. Han er ikke sur og aggressiv i flere timer. Han kan godt se, når noget ikke er hensigsmæssigt, og han kan sige undskyld og mene det, siger Jeanette Frevert.