Sundhed

Prædikant bad for scleroseramte Karin: I dag kan jeg løbe

Scleroseramte Karin er skeptisk over for healing, men det er hendes sidste udvej. Derfor tager hun til en forbønsprædikant.

Forbønsprædikant Hans Berntsen lægger sin hånd på Karins hoved og beder til Gud om, at Karins sygdom skal forsvinde.

Karin Grave Knudsen lider af sclerose. Hun går så dårligt, at hun i dagligdagen må støtte sig til en stok, og når hun skal ud på længere tur, må hun have sin scooter med. 

Sådan var det i hvert fald lige indtil, der blev bedt forbøn for hende i TV 2-programmet 'Healing - Den sidste udvej'. 

I dag kan Karin godt gå på mindre distancer uden hjælpemidler.

- Jeg går stadig ligesom, da optagelserne slutter. Fodleddet virker stadig ikke, men jeg har bevægelserne i tæerne, fortæller Karin Grave Knudsen til TV 2.

Har været en tur på løbebåndet

Optagelserne til programmet sluttede i februar, og siden da har Karin altså ikke haft tilbagefald.

Faktisk har hun selvsamme dag, som TV 2 fanger hende på en telefon, været til fysioterapeut, hvor hun har løbet på et løbebånd i 20 sekunder.

- Mit håb er, at jeg bevarer det funktionsniveau, jeg har nu. Jeg bliver ikke rask, og jeg kan ikke blive helbredt. Sclerosen skal jeg leve med resten af mit liv. Det er jeg meget bevidst om. Men nogle af de skader, jeg har i kroppen, har Hans Berntsen rettet op på, siger Karin Grave Knudsen.

Hun går til fysioterapeut for at få kræfterne tilbage i kroppen og særligt foden. Selvom Hans Berntsen har fået foden til at fungere igen, er musklerne stadig svækket, da de i mange år ikke har været i brug.

- Jeg tror, at mit fodled også kommer til at virke igen ligesom tæerne - der skal bare træning til. Planen er nu at gå mere intensivt i gang med at træne fodleddet, og jeg tror og håber, at jeg kan komme til at bruge det, siger Karin Grave Knudsen.

Skepsis om metoden

Inden Karin skulle til forbøn, var hun temmelig skeptisk. Skulle en prædikant virkelig kunne få hendes gener til at forsvinde ved at bede?

- Jeg gik ind til det med den indstilling, at det skulle prøves af. Som sclerosepatienter kan vi blive proppet med alt mulig medicin, og det her var ikke farligt eller giftigt, så jeg gik ind til det med åbent sind og tænkte, at der ikke kunne ske noget ved det. Men jeg havde en skepsis om hans måde at heale på. Den tror jeg ikke en fis på, siger Karin Grave Knudsen

Healing - Den sidste udvej

I programserien 'Healing - Den sidste udvej' følger vi otte danskere, der alle forgæves har kæmpet for at slippe af med deres lidelser - hvad enten de er psykiske eller fysiske. De har prøvet alt, og den sidste udvej er nu healing. En behandlingsform, hvor patienterne helbredes med tankens kraft. Med tankens kraft bliver energier via en healer overført fra det åndelige univers til patienten, der får genoprettet sine ubalancer. 

Om det virker, kan du se på TV 2 mandage klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Under den første seance, som foregår i en kirke, mærker hun et hurtigt stød gennem kroppen, og da hun går ud af kirken, begynder hun pludselig at fryse rigtig meget på foden, og det fortsætter hele vejen til Fyn, hvor hun bor.

Det er dog først rigtig ved anden healing, der virkelig sker noget. Derefter har Karin smidt sin stok, og den bliver kun fundet frem, hvis Karin skal ud og gå langt.

- Det er pragtfuldt at kunne gå rundt uden at støtte sig til noget. Stokken står stadig ude i bryggerset, og jeg kan stadig finde på at gribe ud efter den af ren vane, men så tænker jeg: Nå nej, den skal jeg jo ikke have med. Men det er jo fantastisk, at jeg kan undvære mine hjælpemidler. Jeg har fået et mere selvstændigt liv, siger Karin Grave Knudsen.

Var slem til at isolere sig

At hun nu selv kan komme rundt, har ikke bare gjort noget ved hende fysisk, men også psykisk.

- Jeg har fået den udadvendte og sociale Karin tilbage, som har været forsvundet. Jeg har været slem til at isolere mig. Jeg har stadig dårlige dage, men det har givet mig livskvalitet og givet mig kræfter til, at jeg kan flere ting med familien og være med i det sociale, siger Karin Grave Knudsen.

Siden optagelserne til programmet sluttede, har der ikke været bedt mere for Karen, men hun er ikke afvisende over for, at hun vil opsøge det igen, hvis hun får brug for det.

- Jeg er en type, der skal have facts og resultater på bordet, så derfor har jeg haft svært ved at forholde mig til det, Hans kan. Men der er ingen tvivl om, at Hans kan et eller andet, men hvad det er, kan jeg ikke forklare, siger Karin Grave Knudsen.