Sundhed

Eva healer kræftpatienter: Der er ikke noget i vejen med at give folk håb

Kan man helbrede alvorligt syge mennesker gennem tankens kraft? Ja, mener healeren Eva. Hos Kræftens Bekæmpelse er man positive - dog med forbehold.

Hun ser det som en drøm, hvor alt kan ske. Så når hun lukker øjnene, ser hun et røntgenbillede af den syge person, der sidder i den anden ende af telefonrøret. Personen, som hun vil hjælpe med at blive rask gennem den alternative behandlingsform healing.

- Jeg kan godt forstå, folk synes, det lyder mærkeligt. Det synes jeg ved gud også. Men jeg tænker ikke så meget over det, fordi jeg er bange for at miste min forstand. Jeg gør det bare, fortæller healeren Eva til TV 2.

I TV 2-programmet 'Healing - den sidste udvej' ser man, hvordan hun behandler kræftpatienten Lene Rantzau, der er blevet opgivet af lægerne. Eva har bedt om at være anonym, da healing også tager hårdt på hende selv, og hun derfor kun vil have få patienter.

Hvorfor må folk ikke håbe?

Undervejs i programmet forsøger Eva at 'brænde' Lene Rantzaus kræftsvulst væk over telefonen. Med tankens kraft bevæger hun sig rundt i hendes krop, hvor hun forklarer, hvordan hun ødelægger de forskellige kræftceller. 

Healing - Den sidste udvej

I programserien 'Healing - Den sidste udvej' følger vi otte danskere, der alle forgæves har kæmpet for at slippe af med deres lidelser - hvad enten de er psykiske eller fysiske. De har prøvet alt, og den sidste udvej er nu healing. En behandlingsform, hvor patienterne helbredes med tankens kraft. Med tankens kraft bliver energier via en healer overført fra det åndelige univers til patienten, der får genoprettet sine ubalancer. 

Om det virker, kan du se på TV 2 mandage klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Om det virker, tvivler eksperterne meget på. Men faktum er, at Lene Rantzau i dag har levet længere end forventet uden kemokure eller anden form for konventionel kræftbehandling.

- Lægerne siger, at de ikke må få et forkert håb? Hvorfor må de ikke det? Man må da give mennesker håb lige til det sidste, siger Eva.

Hun understreger dog, at hun aldrig behandler folk, der ikke først har været ved lægen. Samtidig holder hun sig også helt fra at love patienter, at de kan blive raske ved healing. Det er nemlig ikke givet på forhånd, siger hun.

- Så gode evner har jeg ikke, at jeg kan sige noget med sikkerhed. Jeg siger kun det, jeg ser her og nu - eksempelvis at kræftsvulsten er blevet mindre. Man må ikke lyve, men man må godt give folk håb, siger Eva.

Kræftens Bekæmpelse: Tænk jer om

Hos Kræftens Bekæmpelse er man ikke afvisende overfor alternative behandlingsmetoder som healing. Faktisk oplever foreningen i øjeblikket en stigende interesse for netop det og har derfor løbende dialogmøder med medlemmerne om de forskellige metoder.

- Vi ser som forening positivt på, at patienter gør noget selv for at tage vare på deres situation. Men vi anbefaler stærkt, at man tager imod lægernes behandling, og at man informerer dem om, hvis man bruger alternativ behandling, siger Bo Andreassen Rix, der er læge og psykolog hos Kræftens Bekæmpelse.

Han ser ikke noget problem i, at healing kan give kræftpatienter håb. Så længe behandlerne på området ikke indtager en lægefaglig rolle.

- Det er realistisk at sige, at det her måske kan gøre, at du får mindre ubehag. Men det ville ikke være i orden som alternativ behandler at udtale sig og prognosen, siger Bo Andreassen Rix, der også mener, at man skal huske de alternative behandleres økonomiske interesse:

- Derfor siger vi til vores medlemmer: Tænk jer om og mærk efter, om det er noget for jer, siger Bo Andreassen Rix.

Fejlede healingen?

Selvom scanningsbilleder i slutningen af programmet viser, at kræften hos Lene Rantzau har spredt sig yderligere, mener Eva ikke, at healingen har fejlet.

De to primære tumorer er nemlig ikke vokset, og Eva kan se en effekt efter optagelserne, hvor der er kommet mere ro på.

- Det har både noget med healingen og patienten at gøre. De skal også selv være indstillet på, at de bliver raske. Ellers virker det ikke. Men det er Lene heldigvis også, siger hun.