Sundhed

Kræftramte Lene blev healet og trodsede lægernes dom: Sådan har hun det i dag

Lene Rantzau har haft tilbagefald i sin kræftsygdom, siden optagelserne sluttede for to måneder siden. Her fortæller hun, hvordan det går i dag.

Det er nu lidt over tre år siden, at Lene Rantzau fik beskeden. Hendes kræftsygdom havde bredt sig til flere steder i kroppen, og lægerne var enige om, at der kun var operation og livsforlængende kemoterapi tilbage.

Tanken om mere kemo, og hvad det gør ved kroppen, fik dog den dengang 44-årige familiemor til at takke nej. Et valg, som lægerne have svært ved at forstå, når 'hun jo havde mand og børn.' Siden har hun i stedet lagt sit liv om og prøver at bekæmpe kræften med alternative metoder. 

I TV 2-programmet 'Healing - den sidste udvej' ser man, hvordan en healer flere hundrede kilometer væk forsøger at 'brænde' hendes kræftsvulst væk gennem telefonen. Om det virker, tvivler eksperterne meget på. Men faktum er, at Lene Rantzau har trodset lægernes prognoser og levet længere end forventet.

Forstoppelse var kræftsvulst

Her lidt over to måneder efter optagelserne, har hun stadig en tro på, at hun nok skal blive helt rask. Også selvom hun med egne ord har været "helt nede at vende", siden kameraerne slukkede tilbage i marts.

- Derefter begyndte jeg at døje rigtig meget med forstoppelse og forsøgte at få gang i min mave. Men da jeg blev akut indlagt, viste det sig at være en kræftsvulst, der spærrede min tarm. Det kom fuldstændig bag på mig, fortæller Lene Rantzau i dag til TV 2.

Under indlæggelsen fik hun indopereret en stent for at skabe passage - et forløb, der ifølge hende selv tog hårdt både psykisk og fysisk.

Healing - Den sidste udvej

I programserien 'Healing - Den sidste udvej' følger vi otte danskere, der alle forgæves har kæmpet for at slippe af med deres lidelser - hvad enten de er psykiske eller fysiske. De har prøvet alt, og den sidste udvej er nu healing. En behandlingsform, hvor patienterne helbredes med tankens kraft. Med tankens kraft bliver energier via en healer overført fra det åndelige univers til patienten, der får genoprettet sine ubalancer. 

Om det virker, kan du se på TV 2 mandage klokken 20 på TV 2 og TV 2 PLAY.

- Det var ret kritisk, og jeg var rigtig langt nede. Jeg blev virkelig forskrækket over, hvor afkræftet jeg blev, og hvor meget jeg tabte mig. Så jeg skulle lige vinde kampgejsten tilbage, siger Lene Rantzau.

Ingen troede, at jeg ville være der til min søns konfirmation i 2015. Så jeg er sikker på, at healing har gjort en forskel, men det er også viljen og tankens kraft.

Lene Rantzau

Healing fik roen tilbage

Nogen ville måske konkludere, at healingen så tydeligvis ikke havde gjort sit arbejde godt nok. Men sådan ser Lene Rantzau ikke på det, og da hun i begyndelse af maj blev udskrevet igen, genoptog hun også den alternative behandlingsmetode.

- Det gav mig en helt fantastisk ro og samtidig kampgejst tilbage. Healing tager tid og er ikke en quickfix. Så jeg lader mig ikke slå ud over, at det ikke er lykkedes endnu. Min drøm var selvfølgelig at vise, at det virkede. Og det kommer det også til. Det tager bare længere tid, siger hun. 

Lene Rantzau kan dog godt forstå, hvis folk stadig er skeptiske overfor healing efter programmet. Selv har hun tidligere arbejdet som blandt andet kategorichef inden for salg og marketing og kan derfor - stikmodsat alternativ behandling - bedst lide, at ting kan sættes i bokse og dokumenteres. 

- Jeg er meget videnskabelig tænkende. Så havde du spurgt mig for fem år siden, så havde jeg trukket på smilebåndet og tænkt, at det ikke var noget for mig. Men der har jeg altså bare flyttet mig, siger hun.

Er jeg der til min søns konfirmation?

Det er lidt over fire år siden, Lene Rantzau første gang fik diagnosen kræft - nærmere specifikt 'tarmkræft'. Her kom hun på operationsbordet og fik i alt otte gange kemoterapi. Få måneder efter den sidste behandling var der dog tilbagefald i sygdommen, og lægernes melding var, at hun ikke kunne blive rask, men få livsforlængende kemoterapi.

- Ingen troede, at jeg ville være der til min søns konfirmation i 2015. Så jeg er sikker på, at healing har gjort en forskel, men det er også viljen og tankens kraft. Jeg har tre børn, som jeg gerne vil se blive voksne, og det er helbredende i sig selv, siger Lene Rantzau.

Undervejs i forløbet har hun også haft fokus på en sund levestil, kosttilskud, akupunktur, ozonterapi, hypertermi, homøopati, infusion med højdosis C-vitamin, mistelten, infrarød sauna og rejser til Brasilien til healeren John of God.

Som scanningsbillederne viser i slutningen af programmet, har kræften gennem healingforløbet spredt sig til lever og lymfeknuder, mens de to eksisterende tumorer ikke er vokset yderligere. Siden da er Lene Rantzau ikke blevet scannet, og det er derfor svært at svare på, hvordan kræften har udviklet sig efter optagelserne.

Ligesom at løbe maraton

Ligesom i TV 2-programmet var hun dog fornyligt igen i Tyskland for at få lavet en undersøgelse af sit blod - en såkaldt mørkefeltmikroskopi, der også kan sige noget om hendes tilstand. 

- Jeg havde på forhånd besluttet mig for, at jeg ikke ville gå ned på svaret efter alt det i april. Men så viste det sig, at mit immunforsvar faktisk lige nu er i top. Der er ingen tumoraktivitet i forhold til marts måned og ingen virusser eller bakterier. Så selvom det er et øjebliksbillede, kunne jeg næsten ikke få armene ned, fortæller Lene Rantzau. 

Hun er derfor stadig fast besluttet på at holde det løfte, som hun gav sine børn for lidt over tre år siden: Et løfte om aldrig at smide håndklædet i ringen. 

- Jeg skal overleve det her. Men som en tysk læge sagde til mig: Det er ikke et sprint, men et maraton, og det gælder ikke om at komme først, men om at komme i mål. Og så er der nogle bump på vejen, man skal passere, siger Lene Rantzau.

Lene Rantzaus kræftforløb

 1. 2012

  1. Lene Rantzau får diagnosen tarmkræft

   Hun bliver opereret og får otte gange kemoterapi, som afsluttes i oktober 2012

 2. 2013

  1. Lægerne opgiver Lene Rantzau

   Der er kommet en svulst i Lene Rantzaus bækken på 15x15x25 cm samt vand i lungerne. Hun bliver tilbudt operation og livsforlængende kemo, men får besked om, at hun ikke kan blive rask.

   Lene Rantzau spørger lægen, hvor lang tid hun har igen, da hun gerne vil nå at skrive en tale sin søns konfirmation i 2015. Lægens svar er, at den skal hun gå hjem og skrive nu så.

  2. Stopper alt konventionel kræftbehandling

   Lene Rantzau modtager fire gange af det livsforlængende kemo, hvorefter hun vælger at stoppe, og tager sagen i egen hånd i form af alternative tiltag.

  3. Positiv scanning

   Scanningsbillederne er positive, og en læge spørger, ifølge Lene Rantzau, undrende ind til, hvad hun har gjort, siden hun stadig er i live.

 3. 2014

  1. Kræften spreder sig

   Kræften har spredt sig til bughulen, og lægerne foreslår en operation med fjernelse af navlen, fedtforklædet samt en stomi, samt skylning af bughulen med 42 grader varmt kemo og derefter en kemokur. Det vælger Lene Rantzau at sige nej og benytter sig i stedet af alternative behandlingsformer.

 4. 2015

  1. Lene Rantzau er med til sin søns konfirmation

   Mod alle odds og lægernes prognoser er hun med til sin søns konfirmation. 

  2. Ny tumor i bughulen

   På en scanning viser der sig en ny tumor i bughulen hos Lene Rantzau. Hun bliver tilbudt samme operation som i maj 2014, men takker nej.

 5. 2016

  1. 'Healing den sidste udvej'

   Lene Rantzau medvirker i TV 2-dokumentaren 'Healing - den sidste udvej', hvor hun modtager behandling fra healeren Eva, som hun tidligere er blevet behandlet af i 2015. 

   Som scanningsbillederne viser i slutningen af dokumentaren, har kræften gennem healingforløbet spredt sig til lever og lymfeknuder, mens de to eksisterende tumorer ikke er vokset.

   Siden da er Lene Rantzau ikke blevet scannet, og det er derfor svært at sige, hvordan kræften har udviklet sig efter optagelserne, som sluttede i marts 2016.

  2. Flere tumorer dukker op

   Kort tid efter optagelserne får Lene Rantzau problemer med forstoppelse. Det viser sig at være en kræftsvulst, der spærrer tarmen. Hun bliver indlagt og opereret for at skabe passage.

  3. Kæmper mod kræften

   Lene Rantzau har med egne ord fået kampgejsten tilbage. Hendes blodtal er positive, og hun mærker, at healingen og de andre tiltag gør en forandring. 

   Udover healing benytter hun sig af ozonterapi, hypertermi, homøopati, infusion med højdosis C-vitamin, mistelten, rejser til Brasilien til healeren John of God og infrarød sauna.