GO'

Derfor vrimler det med edderkopper for tiden

Der er edderkopper over det hele i disse dage - de små væsner er nemlig på jagt efter en bedre halvdel, og så ender de altså nemt op i din køkkenvask.

Synes du også, at der er lige lovlig mange edderkopper for tiden? Så er der en god grund til det.

- Jeg kan berolige med, at der er ikke flere, end der plejer at være, men de har en adfærd, der gør, at vi oftere støder på dem, fortæller Mikkel Georg, som er fobibehandler hos København Zoo, i 'Go Morgen danmark'.

Normalt gemmer edderkopperne sig i revner, sprækker og andre mørke steder, men i det tidlige efterår skal hannerne på jagt efter en mage, og derfor møder du dem lidt oftere i disse dage.

- Det er parringstid for edderkopperne, så det betyder, at hannerne skal aktivt ud at finde hunnerne, siger Mikkel Georg.

Og ligesom for nogle af os mennesker, så kan det være nemmere at jagte damer i ly af mørket.

- Specielt om morgenen, når vi står op, så har hannerne været ude at lede efter hunner hele natten, og måske er de endt i en håndvask, fortæller Mikkel Georg.

Overkom din edderkoppefrygt

Mikkel Georg kommer med gode råd til, hvordan du overkommer din araknofobi.

Han fortæller, at man kan starte med at stå på den afstand af edderkoppen, som man føler sig ok med.

Herefter vil man, ved samtale med fobibehandleren, finde ud af, hvad det er, som man individuelt er bange for ved edderkoppen, og det arbejder man så videre fra.

Hvis man får en kraftig angstreaktion over synet af en edderkop, så er det vigtigt, at man får hjælp udefra, fortæller Mikkel Georg.

- Man skal dele det op i meget små trin, fortæller han.