Når verden går i sort: Virker en piercing mod migræne?

En række danskere får lavet et hul i øret mod migræne. En piercer oplever en stor succesrate, mens en speciallæge ønsker undersøgelser på området.

Kan en piercing i en bruskfold i toppen af øret have en effekt mod den ubehagelige folkesygdom migræne?

Det hører piercer og tatovør, Morten Barbré, fra sine kunder, men påstanden er ikke videnskabeligt bevist.

Pierceren får hovedsageligt positive tilbagemeldinger, og han er i 'Go' morgen Danmark' for at fortælle om sine erfaringer. 

- Bare på de seneste par måneder har vi haft 2 - 300 igennem, som har fået lavet den her piercing. Vi beder alle om at vende tilbage, og jeg vil sige, at 90 procent er vendt positive tilbage, siger Morten Barbré.

- De fleste mærker en lettelse med det samme, mens de er inde i vores butik. Og så bliver det så bedre og bedre bagefter, fortæller pierceren og slår samtidig fast, at han ikke er alternativ behandler, men at kunderne selv begyndte at spørge efter en piercing mod migræne. 

- Vi synes også, det var lidt hokus pokus, da de første kunder bad om at blive piercet mod hovedpine, siger han. 

Akupunktur mod migræne

Ruth Kirkeby er speciallæge i neurologi, og hun har erfaring med akupunktur mod migræne. Hun synes, det lyder spændende med en piercing mod migræne, men hun har også nogle forbehold: 

- Akupunktur mod migræne er jo netop blevet anerkendt videnskabeligt 'worldwide'. Piercing er en anden metode, og umiddelbart må man som syg med migræne overveje, om det virker.

- Noget andet vi tænker på som læge, er den risiko, der kunne være. Der tænker vi især på infektioner og betændelse, siger hun. 

Ruth Kirkeby har set nærmere på, hvor piercingen sidder, og det er muligt, at den rammer et bestemt punkt i øret, der føles smertestillende.

- Lige netop det punkt, kalder man kroppens morfin-punkt, fortæller hun.

Speciallægen mener, at emnet bør undersøges nærmere, men hun advarer også mod de følger, en piercing i brusk kan have. 

- Man går ind i brusken og lader en nål blive siddende, hvor man i hvert fald må være meget varsom mod infektion i området, siger speciallægen. 

I videoen øverst kan du høre speciallægen og pierceren snakke om fordele og ulemper ved en piercing i øret.

Med i studiet er også Mette Keldorff og og Pia Henriksen, der begge lider af migræne, og som hver får en piercing under udsendelsen.