Sundhed

Hans Pilgaard opereret for kræft igen: - Det var som at ryge ud i et frit fald

TV 2-værten Hans Pilgaard var i forsommeren igennem endnu en operation for kræft - og det har fået ham til at sætte endnu mere pris på livet.

Det var i marts 2015, Hans Pilgaard fik diagnosen - tarmkræft. Lægerne fjernede dengang knuden fra den 53-årige tv-vært, men ved en kontrolscanning i forsommeren i år blev der opdaget en ny.

- Man ryger ud i et frit fald, hvor det kun er de nærmeste venner og familie, der afbøder faldet. Det har været sindssygt hårdt, men også meget livsbekræftende, fordi man opdager ens rigtige og nære venner, siger Hans Pilgaard i dag til TV 2.

Han fortæller i sin nye bog 'Støj og fortielser', der udkommer i næste uge, om de uger, hvor han først fik konstateret kræft, og et års tid efter fik meldingen om, at det havde bredt sig til andre dele af kroppen.

- Jeg troede, det var overstået. Men så får jeg at vide, at der er en plet på leveren, der skal fjernes, siger Hans Pilgaard. 

Gik på skærmen dagen efter

Ugerne efter meldingen om, at kræften er tilbage, beskriver Hans Pilgaard som blandt de hårdeste i sit liv. 

Alligevel formåede han dagen efter lægens besked at tage på arbejde i Silkeborg, hvor han skulle være konferencier til et modeshow. Her spillede Sanne Salomonsen på et tidspunkt sangen 'Hjem', som hun skrev, efter hun blev ramt af en blodprop i 2006.

- Der kunne jeg mærke, at jeg var ved at tude. Så jeg begyndte at tænke på broccoli og alle mulige ting, der ikke gav mening, og så gik jeg ind på scenen og lod mig være påvirket af sangen, men skærmede noget af, siger Hans Pilgaard:

Herunder fortæller tv-værten, hvordan han tacklede at gå på scenen uden at spille en rolle:

Hans Pilgaard fik i forsommeren konstateret kræft for anden gang, men tog alligevel på arbejde dagen efter i Silkeborg.

Havde ikke klaret det uden kæresten

Heldigvis viste det sig at være en "død" plet, som lægerne senere opererede ud, og at kemoen dermed havde virket, som den skulle. 

- Men det ved man jo ikke, før de har kigget på det. Så det var nogle sindssygt angstfyldte uger op til, siger Hans Pilgaard. 

Man skal sørge for, at det ikke bare handler om 80 timers arbejdsuge og penge og prestige, for der er ikke noget af det, der kan holde dig i hånden, når du er bange.

Hans Pilgaard

Derfor er han især taknemmelig for at have haft sin kæreste, Jobbe Hansen, ved sin side under hele forløbet.

-  Jeg ved ikke, hvordan jeg havde klaret det uden ham. Og det er meget hårdt at være den pårørende, der står ved siden af. For det er godt nok mig, der har det, men det er jo ligeså meget den, der står ved siden af, der bliver bange for det samme. Jeg er bange for at miste livet, han er bange for at miste mig, siger tv-værten.

Efter sit andet møde med kræften er han selv blevet endnu bedre til at leve i nuet - og det vil han gerne opfordre andre til også at gøre. 

- Man skal sørge for, at det ikke bare handler om 80 timers arbejdsuge og penge og prestige, for der er ikke noget af det, der kan holde dig i hånden, når du er bange. Det kan dine venner og din kæreste, og det er det, du har brug for, lyder det fra Hans Pilgaard. 

Hans Pilgaards nye bog 'Støj og fortielser' udkommer 11. oktober.