GO'

Se billederne før og efter: Julie tabte 55 kilo på halvandet år

I løbet af et par måneder røg de første 10 kilo. Julie Bjerregaard håber, at hendes historie kan være med til at inspirere andre.

Lægerne frygtede, at 22-årige Julie Bjerregaard var blevet ramt af en blodprop, og hun blev indlagt på hospitalet i marts sidste år.

Vægten stod dengang på knap 140 kilo, og hun var begyndt at få det rigtig dårligt på jobbet. 

- Jeg fik blackout og faldt om, fortæller Julie Bjerregaard, der er i 'Go' morgen Danmark' for at fortælle sin historie.

Det var heldigvis ikke en blodprop, men lægerne kunne ikke finde ud af, hvad der så var galt. En forklaring kunne dog være de mange ekstra kilo, hun bar rundt på. 

Ikke et liv værd at leve

Julie Bjerregaard, der i dag er 24 år og arbejder som selvstændig vognmand, kontaktede derfor en personlig træner og en kostvejleder.

Hun begyndte med træning og en kostændring, og to - tre måneder inde i forløbet var de første 10 kilo allerede blevet smidt. Det var en stor motivation, fortæller hun. 

- Det, at det gik så hurtigt i starten, gjorde, at jeg tænkte, det virkede at spise rigtigt og træne rigtigt - selv om det var dødhårdt. Det har været rigtig hårdt hen af vejen, men det har også været fedt at se resultaterne, konstaterer hun.

Før- og efterbillede af Julie Bjerregaard.

Julie Bjerregaard har været overvægtig i en årrække og medlem af et fitnesscenter i seks år uden rigtig at bruge det til noget. Men pludselig skulle hun stå til ansvar for nogen og fortælle om sin udvikling, og det fik hende til at fortsætte. 

- Jeg havde én, jeg skulle vise nogle resultater til. Jeg havde en sparringspartner på sidelinjen, fortæller hun. 

Målet var ikke at tabe et bestemt antal kilo, men det var at få et bedre helbred og at få det bedre med sig selv. 

- At være i en alder af 22, som jeg var, da jeg blev syg, og risikere at få en blodprop - det er ikke et liv, der er værd at leve, siger Julie Bjerregaard. 

Billede af Julie Bjerregaard før det store vægttab.
Før- og efterbillede af Julie Bjerregaard.

Mærkeligt med opmærksomheden

På halvandet år har Julie Bjerregaard smidt hele 55 kilo, og hun har undervejs fokuseret så meget på sin træning, at hun glemte at få psyken med. Derfor ser hun en psykoterapeut, som hjælper hende til at blive mentalt klar til sit nye jeg.

Det kan nemlig være svært at få hovedet til at følge med, når ens krop pludselig forandres.

Her fortæller Go' morgen Danmark's ernæringsekspert Michelle Kristensen om de mentale og sociale udfordringer, der kan følge med et vægttab:  

Go' morgen Danmark's faste ernæringsekspert giver her gode råd til at tackle et vægttab mentalt.

Julie Bjerregaard håber, at hendes historie kan være med til at inspirere andre til et sundere liv.

- Du får det bedre med dig selv, og du får et bedre helbred og synes, livet er federe, og at hverdagen er bedre i det hele taget, fortæller Julie Bjerregaard. 

Men det har også været mærkeligt med den pludselige opmærksomhed fra især fyrene, erkender hun. 

- Jeg har ikke været vant til at få opmærksomhed, når jeg har været i byen med mine veninder. Det er noget helt andet, man skal vænne sig til nu, når man er ude.  

- Det er meget underligt, egentlig, siger Julie Bjerregaard, der samtidig synes, det er en sjov oplevelse.

Julie Bjerregaard har en klar plan for fremtiden. Både fysisk og mentalt. 

- Lige nu skal jeg være vægtstabil indtil slutningen af februar. Jeg skal blive ved med at holde mine gode spisevaner og min træning. Og ellers bare være evigt taknemmelig for, hvad jeg har gjort for mig selv og mit helbred, fortæller hun.

Øverst kan du høre mere om Julie Bjerregaards vej mod sit store vægttab i 'Go' morgen Danmark'. 

Før- og efterbillede af Julie Bjerregaard.