Sundhed

På grænsen til det sensuelle: Danske Tine hvisker til en million verden over

Tine har altid været meget følsom over for lyde. Nu lever hun af at hviske til hele verden.

- Tag det helt roligt, jeg er her for dig, hvisker 29-årige Tine fra Solrød med en svag stemme. 

I flere år har hun lavet videoer, hvor hun ved hjælp af sin hviskende stemme får andre til at slappe af. 

Først var det bare en hobby. Nu lever hun af det.

- Jeg er hele livet blevet trigget meget af andre menneskers stemmer, blandt andet min farmors. Jeg tror, det er fordi, jeg er særligt sensitiv. Når min farmor læste historier op for mig, eller jeg overværede, at hun lavede te og raslede med knitrende poser, så blev jeg helt afslappet og næsten bedøvet, selvom jeg var vågen, fortælle Tine, der efterhånden får så mange henvendelser fra folk, at hun ikke vil have sit lidt specielle efternavn frem.

Hviskende stemmer hjalp Tine gennem svære tider

Det hele startede i 2010.

Tine havde en hård periode, og for at kunne slappe af, begyndte hun at søge efter afslappende musik på nettet.

I stedet faldt hun over et netværk af hviskere, der lagde videoer op, hvor de hviskede eller frembragte andre sagte lyde.

Når man snakker meget blødt, kan det godt blive sensuelt, men jeg mener ikke noget erotisk med det.

Tine, 'The One Lilium'

De hviskende stemmer var en meget stor hjælp for hende, og hun begyndte også selv at eksperimentere med hviskeriet.

- Jeg blev inspireret og ville også lave videoer, der kunne hjælpe andre. Jeg har altid haft en hjælpegen, så det lå lige til højrebenet at gøre det, fortæller Tine.

Sensuel hjerneorgasme

Fænomenet med at lave hviskevideoer er kendt verden over.

Det kaldes ASMR, der står for Autonomous Sensory Meridian Response, og beskriver den dybe ro eller eufori, lyde kan give.

Alle kan i realiteten skabe succes på Youtube. Man kunne sikkert lave en populær Youtube-kanal om at folde toiletpapir, hvis der f.eks. er folk med OCD, der synes, det er lækkert at se det blive foldet helt perfekt.

Jacob Holst Mouritzen, ekspert i sociale medier

På populært dansk bliver det også kaldt hjerneorgasme.

På mange måder balancerer hviske-videoerne nemlig på grænsen til det sensuelle.

Se et eksempel i videoen her. 

Hviske-videoerne balancerer på grænsen mellem det afslappende og det sensuelle.

Tine får ofte tilbud fra folk, der tilbyder hende betaling for mere seksuelle ydelser.

- Når man snakker meget blødt, kan det godt blive sensuelt, men jeg mener ikke noget erotisk med det. Der er en hårfin grænse mellem, hvad der er afslappende, og hvad der er sensuelt. Der er også kvinder i miljøet, som laver videoer, der er meget eksplicitte og lever af erotikken i det, men jeg synes ikke, det skal forenes på den måde, forklarer Tine.

Rammer en langsom trend

Tines mest populære videoer på Youtube er set af op mod halvanden million mennesker.

Spørger man ekspert i sociale medier, Jacob Holst Mouritzen, så er der andet end hendes sensuelle hvisken, der gør videoerne interessante. 

- Der er jo noget sex over det. Hun er meget intens i sin øjenkontakt, men hendes videoer går også meget langsomt. Det, der normalt hitter på Youtube er actionprægede, hurtige videoer. Den her form for slow-tv, hun laver, er en modbølge mod samfundet, hvor alt går stærkt. Nyhederne er hele tiden i breaking, og vi har kun ti sekunder til at se en en Snapchat, så når det går langsommere, virker det mere intimt, forklarer han. 

Alle kan få succes på Youtube

Jacob Holst Mouritzen har hørt om 'The One Lilium', der er Tines Youtube-navn, før.

Han er ikke overrasket over, at hendes videoer er blevet et hit. 

- Alle kan i realiteten skabe succes på Youtube. Det kræver, at man har et nicheområde, ligesom 'The One Lilium', og så kræver det vedholdenhed, for de færreste bliver kendte uden at producere mange videoer. I princippet kunne man sikkert lave en populær Youtube-kanal om at folde toiletpapir, hvis der f.eks. er folk med OCD (tvangstanker, red.), der synes, det er lækkert at se det blive foldet helt perfekt, siger Jacob Holst Mouritzen.

Ideen er givet videre, men Tine har andre planer for fremtiden. 

- Planen er at jeg skal vokse på Youtube, så jeg kan sprede budskabet om ASMR. I Danmark er det meget småt, selvom jeg er blevet genkendt på gaden nogle gange efterhånden. Jeg håber, jeg kan blive den danske ambassadør for det, og jeg drømmer meget om at skrive en bog om mine erfaringer med det, fortæller Tine.