Ann gik på kur på TV 2: Sådan er det gået, siden kameraerne slukkede

Det kan være svært at være på kur og samtidig være småbørnsmor Alligevel er det lykkes Ann at holde den vægt, hun kom ned på i 'En kur der dur'.

7,3 kilo. Så meget tabte Ann Dalsgaard Villadsen sig på de otte uger, hvor hun var på kur i programmet 'En kur der dur'.

Det er nu mere end to måneder siden, programmerne blev optaget og hun afsluttede sin kur. Siden da har hun formået at holde vægten nogenlunde. De første to uger efter kurens afslutning, måtte hun dog give efter for sine cravings, og det kostede hende et kilo i den forkerte retning.

- Jeg havde behov for at spise og drikke alt det, jeg ikke måtte. Og sådan havde jeg det i et par uger, fordi jeg var lidt udbrændt i forhold til at være så restriktiv i den måde, jeg levede på. Så på de to uger, tog jeg et kilo på, fortæller Ann Dalsgaard Villadsen, som TV 2 har besøgt i hendes hjem i Risskov, hvor hun bor med sin mand og deres to små børn.

Har droppet hvidt brød og kaffe

Ann Dalsgaard Villadsen vendte altså tilbage til de gamle - og dårlige - vaner, men det kunne hun hurtigt mærke på sin krop - især når hun spise sukker og hvidt brød. Derfor er hun nu gået over til at leve på en måde, hvor hun blander sine gamle vaner med vanerne fra Alkaline-kuren.

- Jeg spiser langsomt og spiser få måltider. Jeg tænker lidt mere over, at jeg ikke bare skal spise alt, når jeg er ude, men i stedet vælge lidt mere med omhu og tænke på, hvad det rent faktisk er, jeg har lyst til, siger Ann Dalsgaard Villadsen.

Ann har selv testet kuren.

Før kurens start var Ann især glad for at bage lyst brød og drikke kaffe. Det er begge vaner, hun har skiftet ud. Nu bager hun i stedet rugbrød bagt på surdej, og så har hun skruet ned for kaffeindtaget. Der kan faktisk gå dage imellem, hun får en kop kaffe.

Som en børnefamilie synes jeg især, at kurens første uger er svære at følge sammen.

Ann Dalsgaard Villadsen

Det har altså gjort, at hun har kunnet holde vægttabet. I fremtiden håber hun dog på at skære endnu et par kilo af vægten.

- Jeg vil gerne tabe lidt mere på sigt, men jeg ved også, at det for mig skal gå langsommere end det gjorde, da jeg var på kuren. Jeg kan mærke, at når jeg lidt meget afsavn, så får jeg på et eller andet tidspunkt bare nok, og det er overhovedet ikke holdbart.

Kuren er svær for en børnefamilie

Alkaline-kuren går ud på at skabe et basisk miljø i kroppen, og det gøres blandt andet ved at spise mange grøntsager. De syreholdige fødevarer skal derimod minimeres, og det er varer som blandt andet lyst brød og kaffe. En anden vigtig bestanddel af kuren er, at maden skal tygges grundigt og spises langsomt.

At indtage maden på den måde, er Ann faktisk gået hen og blevet glad for. Men at spise efter syre-base-principperne var en udfordring for Ann.

- Som en børnefamilie synes jeg især, at kurens første uger er svære at følge sammen. Jeg sad tit og spiste noget andet end min familie. Og når vi var afsted, skulle jeg altid have smurt noget mad eller lave nogle salater og tage med. Det er besværligt. Og så synes jeg også, at det er et underligt signal at sende til sine børn, at man ikke spiser det samme, mener Ann Dalsgaard Villadsen.

I Alkaline-kuren anbefales det, at man motionerer 30 minutter hver dag. Og motion er også noget, Ann har fået implementeret i sin hverdag.

- Mit mål er, at jeg skal prøve at holde vægten. Og nu er jeg kommet i gang med træning, for jeg vil gerne have den muskelmasse, jeg har tabt under kuren, bygget op igen. Og så er meningen, at det bare skal gå ligeså stille og roligt. Jeg går ikke på kur igen, men skal bare have nogle af de gode ting ind i min hverdag, siger Ann Dalsgaard Villadsen.

Ann har selv testet Alkaline-kuren.