Skal du på kur i januar? Så prøv en af disse fem

Er du i tvivl om, hvilken kur der passer bedst til dig, så læs med her.

Sirtfood, Alkaline, low carb, 8-timers og Sense. Det er navnene på de fem kure, som TV 2 tester i januar i programmet 'En kur der dur'.

Her skal ti personer teste hver deres kur, hvorefter to eksperter vil vurdere, hvilken kur der er bedst - både ud fra det vægttab, deltagerne har opnået, men også ud fra et sundhedsmæssigt perspektiv, og hvordan kuren passer ind i en almindelig hverdag.

På sigt tager de fleste desværre på igen efter en slankekur.

Jerk W. Langer

En af eksperterne i programmet er læge Jerk W. Langer. Han fortæller, at kurene er valgt ud fra, at man skal tabe sig på kort tid. 

- På kort sigt virker de fleste slankekure, hvis du er vedholdende og følger dem. Hemmeligheden er i høj grad, at du først og fremmest taber dig på grund af alt det, du ikke længere spiser, såsom hvidt brød, forarbejdede fødevarer, junkfood, alkohol, slik, kager og andet sukkerholdigt, siger han.

Det er derimod ved kurens ophør, at de fleste får problemer.

- På sigt tager de fleste desværre på igen efter en slankekur, som altså kun er starten og altid bør følges af varige livsstilsændringer. Ellers falder du tilbage til de gamle uvaner, siger Jerk W. Langer.

Find en kur til din hverdag

Du kan også hoppe med på en af kurene, hvis du ønsker at smide nogle kilo, hvilket der jo - som bekendt - er mange, der gør her i januar. 

- Den bedste slankekur for dig er gerne den, som du helst vil følge. Nogle har det bedst med at fyre den max af på en benhård diæt med masser af træning. Andre vil følge detaljerede skemaer for dagens måltider. Og endelig er der dem, der har det fint med blot at faste nogle timer om dage, fortæller Jerk W. Langer.

Hvilken kur, der er nemmest at indpasse i din hverdag og er bygget op omkring kostprincipper, der tiltaler dig, kan du se nedenfor. 

Du kan læse om de fem forskellige kure ved at trykke på billederne.

De fem kure
I programmet 'En kur der dur' testes forskellige kure, der er oppe i tiden.