Marianne tabte sig på TV 2: - Nu er jeg begyndt at date

Marianne Mouritsen drømmer om at finde en kæreste, og hendes vægttab har givet hende motivationen tilbage til at lede efter den eneste ene.

6,4 kilo tabte Marianne Mouritsen, mens hun var på sirt-kuren i programmet 'En kur der dur'.

Det er to måneder siden, hun stoppede på kuren. Og siden da er der sket noget med både vægten og Marianne Mourtisens kærlighedsliv.

Det første stykke tid holdt hun vægten, men i december røg der cirka et kilo på.

- Jeg har taget et kilo på i december, men nu har det jo også været jul, så der har jeg ikke levet helt ligeså restriktivt, fortæller Marianne Mouritsen, da TV 2 taler med hende i januar.

Men ellers holder hun stadig prinipperne fra kuren ved lige. Især har hun været flittig på motionsfronten.

Inden, jeg startede på kuren, var mit mål at tabe otte kilo.

Marianne Mouritsen

- Jeg dyrker stadig min motion og sørger for, at jeg bliver presset hver gang. Jeg løber og er fortsat med at lave de øvelser, som jeg fik gennemgået af programmets læge Jerk W. Langer, siger Marianne Mouritsen.

Bruger principperne fra kuren

Sirt-kuren har ud over motion fokus på de fødevarer, der aktiverer sirtuinerne, som er de gener, der har med vægttab og sundhed at gøre. De fødevarer er blandt andet bladselleri, dadler, rucola og valnødder.

Gode sirt-fødevarer

Chili, boghvede, kapers, bladselleri, kakao, kaffe, ekstra jomfruolivenolie, grøn te (særligt matcha), grønkål, løvstikke, medjool dadler, persille, radicchio, rødløg, rødvin, rucola, soja, jodbær, gurkemeje og valnødder

- Jeg spiser stadig bladselleri, dadler og bredbladet persille. Generelt bruger jeg stadig nogle af elementerne fra kuren i min dagligdag. Men jeg er begyndt at spise lidt rugbrød og frugt igen, men spiser ikke længere slik for eksempel, fortæller Marianne Mouritsen.

Hun meldte sig til at prøve kuren, fordi hun drømte om at se bedre ud og tabe sig, så hun kunne finde sig en kæreste. Med den gamle vægt mente hun nemlig ikke, at det var muligt. Men nu - efter hun har tabt nogle kilo - har hun fået selvtilliden til at gå på datingmarkedet.

Sådan går det med datingen

I programmet ser vi, hvordan hun opretter sig på en datingside. Og siden da har det taget fart.

- Jeg har været på to dates, og så skriver jeg med nogle, siger Marianne Mouritsen.

Hun har dog endnu ikke mødt kærligheden.

- Jeg er stadigvæk på sitet, men den rigtige er ikke lige kommet. Jeg er dog heller ikke typen, der leder helt vildt, men jeg håber da, der sker noget på et tidspunkt, siger hun.

Med hensyn til vægten har hun planer om at fortsætte vægttabet. Her i januar vil hun gerne tage yderligere tre uger med de grøntsagsjuicer, som er grundelementet i sirt-kuren.

- Inden, jeg startede på på kuren, var mit mål at tabe otte kilo, og det har jeg ikke helt nået endnu. så jeg er motiveret for at tage en omgang mere.

De fem kure
I programmet 'En kur der dur' testes forskellige kure, der er oppe i tiden.