GO'

Tv-lægen nægter at lade sig slå ud af kræft: Nu skal livet nydes endnu mere

Charlotte Bøving vil ikke lade uheldbredelig kræftsygdom styre sit liv. Det hjælper ikke noget, at sidde i et hjørne og pibe, siger hun.

- Fuck, fuck, fuck.

Sådan lød de tre første ord, der kom ud af munden på tv-lægen Charlotte Bøving, da hun for cirka tre måneder siden fik stillet en kræftdiagnose.

Kræftsygdommen er meget sjælden, og Charlotte Bøving har fået at vide, at hun maksimalt har 15-20 år tilbage at leve i, da hun ikke kan helbredes.

Umiddelbart en dyster udsigt, men for den kendte tv-læge har diagnosen ikke fået hende til at se mere negativt på tilværelsen. Snarere tværtimod.

-  Mit livssyn er blevet om muligt endnu mere positivt og endnu mere bestyrket i, at man skal gøre det, man brænder for. Det er simpelthen det vigtigste, jeg kan sige til folk, siger Charlotte Bøving i Go’ aften Danmark.

Lev livet og husk de gode øjeblikke

I sit virke som praktiserende læge har Charlotte Bøving ofte fortalt sine patienter, at de skal leve livet hver dag, og at der ikke er nogen, der kan tage de gode øjeblikke væk fra en.

Den devise prædiker hun også for sig selv, og med en far, der for nyligt er død af kræft, er det ikke fremmed for Charlotte Bøving at skulle tænke over døden.

- Jeg tror, jeg har været meget livsydmyg. Det kan slutte i morgen, og jeg siger til mine patienter: Du kan blive kørt over, når du går ud af min dør, siger Charlotte Bøving og tilføjer:

- Og jeg ved jo heller ikke, om det er det her, jeg skal dø af.

Var tæt på at dø

Charlotte Bøving har ved operation fået fjernet en tumor i kroppen, men kræftsygdommen må hun leve med resten af livet.

Hun fortsætter dog med at arbejde i sin lægepraksis, og generelt er de fysiske gener fra kræftsygdommen ikke noget, hun mærker meget til i hverdagen.

Lige efter operationen var Charlotte Bøving dog meget dårlig. Hun havde alt for meget væske i kroppen og med et meget højt blodtryk var tv-lægens liv faktisk i fare.

Takket være en god fysik klarede Charlotte Bøving den dog, og det har kun bekræftet hende i, at hun skal fortsætte med at leve sundt.

Har ikke ondt af sig selv

Hun erkender, at hun tænker ”en lille smule” på sygdommen hver dag, men i stedet for negative tanker prøve hun at vende det til, at hver dag skal være en god dag, siger hun.

- Jeg har ikke ondt af mig selv. Jeg har brugt det her til egentlig bare at nyde mit liv endnu mere, end jeg gjorde før.

- Jeg kunne have sat mig selv hen i et hjørne og sidde og pibe. Jeg valgte at gøre det modsatte og sige, at mit liv skal eddermame fortsætte, lige så længe jeg kan. Og slipper kræfterne op en dag, så tager jeg den til den tid, siger Charlotte Bøving.

Hun har et godt råd til andre i samme situation.

- Dyrk netværket og de nære relationer, det er det, der betyder noget. Og så nyd hver dag.