Karina havde ulidelige smerter i ryggen - men det ændrede denne kur

Syv kilo tabte Karina Grønnebæk i TV 2-programmet 'En kur der dur'. Siden har hun tabt sig yderligere og er sluppet af med sine rygproblemer.

I otte uger prøvede Karina Grønnebæk kræfter med Sense-kuren i programmet 'En kur der dur'. Det er nu tre måneder siden, tv-kameraerne slukkede, og siden da er der sket meget med Karina.

Hun har tabt sig yderligere, fået et job og sluppet af med sine rygsmerter, som hun var plaget af, da hun startede på kuren.

 - Jeg har ikke haft det så godt her i årevis, siger Karina Grønnebæk.

Så meget har hun tabt

På egen hånd har Karina Grønnebæk tabt 4,5 kilo efter programmet, så hendes samlede vægttab er nu 11,5 kilo.

Grunden til, at Karina startede på kuren, skyldtes, at hun for fire år siden fik en diskusprolaps og siden da har haft rygproblemer. Så grelle rygproblemer, at hun ikke kunne træne. Og med den manglende træning, kom kiloene.

Det har reddet mit liv at tabe de her dumme kilo.

Karina Grønnebæk

Karina tog en del kilo på, som belastede ryggen yderligere. Og i flere år har Karina Grønnebæk derfor taget stærke smertestillende piller.

Vil du modtage mere indhold om "En kur der dur"? Tilmeld dig nyhedsbrevet TV 2 LIVSSTIL her.

Næsten pillefri

I programmet ser vi, hvordan hun trapper ned på pillerne i takt med, at kiloene ryger af. Og nu – tre måneder efter programmets afslutning – er hun næsten blevet helt pillefri.

- Jeg er blevet mig selv igen. Og jeg troede faktisk ikke, at jeg ville komme op i gear igen, fortæller Karina Grønnebæk.

Da vi mødte hende i programmet var hun jobsøgende, men nu har hun fået job som skolesekretær. Og heller ikke på jobbet har ryggen drillet hende.

Kurens testpersoner fortæller om deres oplevelser.

Holder fast i sense-principperne

Sense-kuren, som Karina var på, går ud på, at man får en optimal fordeling af kulhydrater, protein og fedt. Fordelingen er lavet ud fra, hvordan fødevarerne påvirker kroppen. Kuren er forholdsvis nem at gå til, da man blot skal sørge for at få tre måltider hver dag, som består af en håndfuld protein, en håndfuld grøntsager, en håndfuld stivelse og et par spiseskeer med fedt.

De principper har Karina holdt fast i efter de otte uger, kuren varede.

- Halvdelen af min kost består af grøntsager. Og jeg får næsten heller aldrig ris, pasta og kartofler mere, siger Karina Grønnebæk.

En af hendes store laster før kuren, var slik og kage. Ofte fik hun sammen med sin mand og to børn lidt sødt om aftenen. Men den del er nu barberet ud af Karinas kost.

- Jeg kunne faktisk ikke forestille mig, at der er noget, der kan få mig til at slippe de her ting, for det har reddet mit liv at tabe de her dumme kilo og lægge min kost om, fortæller Karina Grønnebæk.

De fem kure
I programmet 'En kur der dur' testes forskellige kure, der er oppe i tiden.