Mia gik på slankekur: Nu er både kilo og hendes hormonsygdom næsten væk

Mia har både tabt sig og er næsten kommet af med sin hormonsygdom, efter hun har givet sig i kast med low carb-kuren.

Mia Elmelund har kæmpet med vægten i store dele af sit liv, blandt andet fordi hun lider af hormonsygdommen PCOS, der gør, at hun har svært ved at føle mæthedsfornemmelse. 

Men nu har den 27-årige mor til tre besluttet sig for, at hun vil tabe sig én gang for alle, og derfor har hun meldt sig til programmet 'En kur der dur', hvor læge Jerk W. Langer og ernæringsekspert Irene Brøndum afprøver forskellige kure.

- Jeg drømmer om at være en energisk, glad og sprudlende mor til mine tre børn og kunne følge med på deres energiniveau, som er tårnhøjt, fortæller hun i programmet. 

Hvad er PCOS?

  • Poly Cystisk Ovarie Syndrom, også kaldet PCOS, er en hormonel forstyrrelse, der ses hos 5-10 procent af kvinder i den fødedygtige alder.
  • Sygdommen medfører, at man har uregelmæssig ægløsning og forhøjet mandligt kønshormon. 
  • Symptomer kan være uregelmæssig menstruation, tendens til uren hud og cirka halvdelen af alle kvinder med PCOS er overvægtige

Kilde: Netdoktor.dk og sundhed.dk

Low carb-kur uden sukker, alkohol og kornprodukter

Eksperterne har valgt, at Mia Elmelund skal give sig i kast med 'low carb-kuren'. Her er kulhydrater fra kornprodukter, sukker, alkohol og light-produkter fuldstændig bandlyst, mens man til gengæld må indtage kød, æg, fisk og smør, lige så meget man kan. Man behøver altså ikke veje sin mad eller tælle kalorier, så længe man holder sig fra de bandlyste madvarer. 

Og kuren har virket. På bare otte uger tabte Mia Elmelund lidt over otte kilo, men succesen stoppede ikke her. Efter kameraerne slukkede, har hun nemlig tabt sig yderligere fire kilo.

Det er til gengæld kommet til at koste hende lidt ekstra penge - det meste af garderoben er nemlig blevet skiftet ud. 

- Jeg er gået flere størrelser ned i tøj. Jeg har mødt mange, der har sagt ”hold da op, der er sket noget med dig”. Jeg føler mig bare som en bedre mor og bedre kvinde. Jeg sprudler og er glad, fortæller hun i dag til TV 2.

Hormonsygdom næsten væk

Men det er ikke kun kiloene, Mia Elmelund er kommet af med. I programmet afslører hun også, at hun fik en overraskende og overordentlig positiv besked fra lægen: PCOS'en er næsten væk. 

- Det går super godt med min sygdom. Jeg har lige været til gynækolog, og jeg har næsten ikke noget PCOS tilbage, fortæller hun. 

Selvom Mia Elmelund allerede har tabt sig lidt over 12 kilo, håber hun fortsat på at kunne tabe sig yderligere 12 kilo. Idealvægten er nemlig 70 kilo. 

Kuren fungerede altså godt for Mia Elmelund, men alligevel giver eksperterne low carb-kuren fem ud af ti point.

- Der er rigtig mange, der har svært ved at være på den i længden, fordi den bliver lidt ensformig, og de savner deres brød, forklarer Irene Brøndum. 

Du kan læse om "Low Carb kuren" og de andre kure fra 'En kur der dur' nedenfor. 

De fem kure
I programmet 'En kur der dur' testes forskellige kure, der er oppe i tiden.