GO'

De har fulgt opskriften i en måned: Sådan er det gået Bjarne, Marianne og Frederikke

Tre danskere har fulgt Go' start-programmet i en hel måned, og det har haft en god effekt, kan de nu fortælle.

Udstyret med en madplan og et overkommeligt træningsprogram har Go’ morgen Danmarks seere i januar kunnet gøre deres liv sundere.

Nu er januar måned gået og med den er Go’ start-programmet slut.

Tre af de danskere, der har fulgt opskriften på et sundere liv, er 46-årige Marianne Pandrup, Bjarne Jørgensen på 34 år og 24-årige Frederikke Isabella Houlby.

De kan alle skrive under på, at træningsprogrammet, der er planlagt af den tidligere eliteroer, Eskild Ebbesen, og madplanen, som er udarbejdet af kokken Louise Lorang, har en effekt.

Har tabt sig 12,5 kilo tilsammen

Marianne Pandrup, Bjarne Jørgensen og Frederikke Isabella Houlby har tilsammen smidt12,5 kilo af vægten - og så har de alle sammen fået et sundere liv ved at følge programmet i en måned.

Det fortalte de i tirsdagens udgave af Go' morgen Danmark.

Her fortæller de tre testpersoner om deres favoritretter og resultater:

De har gennemført Go' start

Bjarne, Marianne og Frederikke har fulgt programmet i januar.

Marianne Pandrup

46 år. Gift og mor til fire børn.

Bedste ret: Butternut tacos med oksekød og syltede løg.

Hvad har du lært i forhold madplanen?

- Jeg har sparet tid, og det er nemmere at følge en madplan, og der er ikke så stort et madspild.

Hvad er den største ændring, der er sket for dig?

- Generelt så syntes jeg, at mit mindset har været anderledes, og lige nu siger vægten minus 4 kilo, selvom jeg har sat mig et mål om 5 kilo.

Har der været noget, der har været hårdt?

- I starten var jeg træt. Det har været nemt at sætte de der 15 min af til øvelserne. Hvis ikke du kan afsætte 15 minutter til det, så ved jeg ikke hvad. Det har passet med, at jeg kunne udføre øvelserne, inden jeg lavede mad eller efter arbejde.

Har du lagt en plan for, hvordan du vil fortsætte den sunde livsstil?

- Jeg har ikke tænkt mig at lægge en plan. Lige nu tænker jeg bare, at jeg vil fortsætte. Men der skal også være plads til at leve. Jeg kan bare mærke, at hvis ikke det her skulle få mig til at tage mig sammen, så ved jeg ikke hvad der kan.

Foto: TV 2

Bjarne Jørgensen

Lokomotivfører. Vejede omkring 120 kilo fra start. Gift, far til to børn.

Bedste ret: Kyllingelår med asianslaw.

Hvordan har det været at følge madplanen?

Selve det at lave det har været let nok. Opskrifterne er lette. Det der har været lidt udfordrende er min kræsenhed. Nogle af opskrifterne har der været større succes med end andre. Alle retterne er blevet prøvet. Det, jeg har fået ud af det, er, at jeg har fået inspiration.

Hvad har du lært?

Jeg har fundet ud af, at der faktisk er noget, jeg kan lide. Sådan noget som aubergine har jeg aldrig kunne finde på at købe. Det ville jeg gøre nu. Jeg skal lige vænne mig til de syrlige salater. Vi har lært, at man for eksempel ikke skal bruge mayo i tunsalaten, men creme fraiche. Det, vi har lavet før, har ikke taget meget længere tid. Madplanen har givet os inspiration til nye fødevarer og til sammensætningen - til at få noget mere grønt ind på nye måder, og så at vi skal skære halvdelen af kødet fra.

Hvad er den største ændring i dit liv?

Det er helt klart, at jeg kan stå op i løbet af en dag, så den største fysiske ændring er min ryg. Den gør ikke ondt mere. Rent madmæssigt er det inspirationen. Jeg er mere positiv, når jeg kan se, at jeg taber mig, så det hjælper på humøret. Min kone har også tabt 3-4 kilo.

Hvad har været hårdt?

Træningen er så hård, som du gør den. Selvfølgelig er den hård, men jeg syntes ikke, der er noget, som har været decideret hårdt. Jeg er gået ind til det med 110 procent og med åbent sind.

Hvor meget har du tabt dig?

Jeg havde en målsætning om at kunne tage mange armbøjninger. Jeg har tabt mig cirka 5 kilo. Jeg lå på 124,2 kilo, og nu er jeg nede under 120 kilo. Mit mål er at komme ned på de 100 kilo. Så lige nu kigger jeg mere på kiloene og ikke så meget på musklerne. Jeg skal lige af med kiloene først. Det handler om at få mindsket belastningen på ryggen. Jeg har fundet ud af, at jeg først og fremmest kan fjerne rygsmerterne ved at leve sundere.

Hvordan vil du fortsætte den sunde livsstil?

Planen er, at vi printer en masse af Eskilds programmer ud, så vi kan blive ved med at motionere. Så vi starter med dag 1 igen efter i dag. Så vi fortsætter med 15 minutter om dagen. Så kan vi måske justere hen ad vejen. Når vi kommer i bedre form, vil vi så udvide den. Vi fortsætter også med opskrifterne fra Louisa.

Foto: TV 2

Frederikke Houlby

24 år, Sygeplejerskestuderende. Mor til ét barn. Vejede omkring 70 kilo. Ønskede at tabe sig 10 kilo og blive strammet op.

Bedste ret: Dhal med raita og dukkah med koriander.

- For mig er det klart Dahl, som har åbnet mine øjne for det indiske køkken, så det her er noget udenlandsk, som jeg ikke troede, jeg kunne lide. Jeg har fået åbnet øjnene for en masse nye grøntsager eksempelvis røde linser og krydderier som spidskommen. Det er fedt, at jeg har opdaget noget nyt.

Hvordan har det været at følge madplanen?

- Jeg er blevet overrasket over, hvor mange forskellige retter, der kan være sunde - uden at vi tænker over det. Jeg har altid, når jeg skulle på kur, spist kylling og grøntsager. Min kæreste og jeg har fået rigtig mange retter, vi vil spise igen - forskellige grøntsager og retter jeg ikke troede var sunde.

Hvad har du lært?

- Jeg har længe tænkt, at jeg gerne ville organisere min madlavning og det har været vildt fedt, at man ikke skulle handle ind til flere gange. Jeg har undgået madspild, og jeg har kunne genbruge det samme, for vi har før smidt meget ud. Nogle gange kan jeg se, at ingredienserne har været lidt dyre, og så har jeg erstattet det med noget, der var lidt billigere.

Hvad er den største ændring, der er sket for dig i det her forløb?

- Jeg føler, at jeg er gladere, fordi jeg er kommet i gang med løb og træning igen. Min krop er blevet stærkere. Den første dag var jeg helt flad efter træningen. Øvelsen ’Burpees’ er blevet en god ven for mig. Jeg kan virkelig mærke forskel - også på mine løbeture, hvor min tid er også blevet bedre. Det betyder også, at jeg kan se, at der sker fremskridt.

Har du nået dit mål?

- Jeg vejer mig hver mandag og sidste mandag vejede jeg 3,5 kg mindre. Før var jeg lige ved at dø over 5 kilometer, men nu kan jeg mærke, at det er blevet nemmere. Jeg er ikke ligeså træt bagefter, og jeg er blevet 2 minutter hurtigere. Jeg glæder til at løbe.

Hvordan vil du fortsætte den sunde livsstil?

- For mig vil det handle om planlægning, for nu er min kæreste også begyndt at træne helt vildt meget. Vi tager skiftevis i træningscentret. Det er fedt med planen, for de dage, hvor vi ikke kan komme i træningscentret, så kan jeg bruge Eskild Ebbesens træningsprogram, hvor man kan træne derhjemme. Jeg har planlagt at deltage en masse småløb/kvindeløb på 10 kilometer henover foråret, så det er ligesom mine delmål – det er første skridt mod gennemførslen af et halvmaraton i september. 

Foto: TV 2

Bjarne Jørgensen har - udover at han har smidt fem kilo - oplevet, at rygsmerterne er forsvundetMarianne Pandrup har smidt næsten fire kilo , og Frederikke Houlby er i fuld gang med at nå sit slutmål.

Frederikke Houlbys mål var, at hun skulle tabe sig fem kilo og kunne løbe fem kilometer uden det store besvær, inden månedens udgang, og det har hun nået.