Jannie har været på kur i 29 år – se om denne kur hjalp hende

Jannie Moesgaard Jensen skal se, om hun kan smide fem kilo med en særlig otte timers fastekur.

Fedtforbrændingskur, suppekur, juicekur og så videre. 47-årige Jannie Moesgaard Jensen har forsøgt sig med alverdens forskellige slankekure, siden hun var 17 år og på et tidspunkt vejede hun næsten 100 kilo.

Det gør hun ikke længere, men hun drømmer stadigvæk om at smide de sidste fem kilo, der irriterer hende og gør, at hun aldrig rigtig har været tilfreds med sit eget spejlbillede.

- Når jeg kigger mig i spejlet, så er jeg træt af de der dansehåndtag, jeg har. Træt af de lange mormorarme. Jeg har aldrig nogensinde kunnet kigge mig i spejlet og tænke: ”Wauw, hold kæft, du ser sgu godt ud”, siger hun i programmet ’En kur der dur’, som hun har meldt sig til i håbet om, at tabe sig de sidste kilo.

Faste i 16 timer

I programmet tester diætist Irene Brøndum og læge Jerk Langer fem forskellige kure på ti forskellige personer for at se, hvilken kur der fungerer bedst. Og Jannie Moesgaard Jensen skal prøve 8-timers-kuren i otte uger.

Igennem alle de kure, jeg snart har været på, har jeg lært, at morgenmad er noget af det vigtigste gennem hele dagen. Men jeg har ændret syn,

Jannie Moesgaard Jensen, deltager 'En kur der dur'

Her må man spise, lige hvad man vil inden for otte timer, og så skal man faste de næste 16 timer for at have god tid til at forbrænde og fordøje sit madindtag.

- Vi har valgt otte-timers-kuren, fordi den begrænser de timer, man har til rådighed til at spise i, så får man automatisk lidt færre kalorier, og dermed vil man tabe sig. Mange af de kalorier, Jannie spiser, ligger i ydertimerne, foran fjernsynet om aftenen eller i et rundstykke med nutella om morgenen, forklarer Irene Brøndum.

Svært at undvære morgenmad

Jannie Moesgaard Jensen vælger at spise fra klokken 12 til klokken 20, hvilket betyder, at hun må undvære morgenmaden. Det har hun svært ved i begyndelsen, men hun får alligevel hurtigt vænnet sig til det. 

- Igennem alle de kure, jeg snart har været på, har jeg lært, at morgenmad er noget af det vigtigste gennem hele dagen. Men jeg har ændret syn, for det er ikke det mest nødvendige på hele dagen, siger hun.

Rent vægtmæssigt har kuren ikke betydet det store. Jeg har tabt lige knap to kilo. Jeg har fået noget ud af det rent velværemæssigt,

Jannie Moesgaard Jensen, deltager 'En kur der dur'

Til gengæld kan hun spise, hvad hun vil i de otte timer, og derfor tillader hun for eksempel sig selv lidt hjemmelavet lagkage.

Selvom Jannie Moesgaard Jensen er glad for kuren og umiddelbart synes, den er nem at følge, giver den hende dog ikke det store vægttab. Før hun begyndte i programmet vejede hun 68,8 kilo og i slutningen af programmet vejede hun 66,9 kilo.

TV 2 møder Jannie Moesgaard Jensen fem uger efter programmet. Hun følger stadigvæk kuren, selvom hun er begyndt at spise morgenmad med familien i weekenden, men hun har ikke tabt sig yderligere siden programmet sluttede. 

- Rent vægtmæssigt har kuren ikke betydet det store. Jeg har tabt lige knap to kilo. Jeg har fået noget ud af det rent velværemæssigt, blandt andet er jeg ikke længere oppustet - noget som mange mennesker lider af, siger hun, da TV 2 taler med hende efter programmet.

Så mange point gav eksperterne de fem kure

Jerk Langer og Irene Brøndum gav fem kure point. De kunne få et til ti point. 

Sense-kuren: Otte point

8-timers-kuren: Syv point

Alkaline-kuren: Seks point

Low Carb-kuren: Fem point

Sirt food-kuren: Fem point

Så mange point får kuren

Eksperterne giver kuren syv ud af ti point, den får især point for at være nem at følge, til gengæld er det problematisk, at man faktisk ikke behøver at ændre sin kost.

Det gode ved otte-timers-kuren er, at den er rigtig, rigtig simpel, man skal bare kunne klokken, lyder vurderingen fra Jerk Langer.

- Det, der trækker en lille smule ned, er, at hvis man vælger at spise noget, der ikke er særlig sundt hver dag i de otte timer, man må spise, så er det selvfølgelig ikke nogen særlig god kur, tilføjer Irene Brøndum.

Otte-timers-kuren ligger dermed på en andenplads over eksperternes favoritslankekur. Vinderen er Sense-kuren, der får otte point.  Du kan læse mere om de fem kure, der er blevet testet i programmet her:  

De fem kure
I programmet 'En kur der dur' testes forskellige kure, der er oppe i tiden.