GO'

Laura fik amputeret sit ben efter trafikulykke i Sydamerika - men hun vil afsted igen

24-årige Laura Hansen har ikke mistet rejselysten, selv om hun i 2016 var involveret i en tragisk ulykke i Venezuela, hvor hun blev skadet for livet.

- Jeg er ikke færdig med at rejse. Der er rigtig meget af verden, jeg ikke har oplevet endnu, og der er også ting i Sydamerika, jeg ikke har set endnu. Så jeg skal tilbage. Også til Venezuela.

Sådan konstaterer 24-årige Laura Hansen fra Aarhus, da hun mandag morgen gæster 'Go' Morgen Danmark'.

På trods af at hun i maj 2016 var involveret i en tragisk trafikulykke i Venezuela, der efterfølgende kostede hende det højre ben, har hun hverken mistet modet, sit gode humør eller livsgnisten.

- Jeg er klar til at komme tilbage til mit gamle liv og kunne alle de ting, jeg kunne før. Så det glæder jeg mig virkelig meget til, lyder det fra Laura, som nu i fire måneder har trænet intensivt med at bruge sin benprotese.

Se videoklip fra 'Go' Morgen Danmark' øverst.

Ikke Venezuelas skyld

For Laura Hansen er det samtidig meget vigtigt at gøre opmærksom på, at hendes historie ikke må skabe et forkert billede af Sydamerika eller Venezuela.

- Det er ikke Venezuela, der er skyld i min ulykke. Det kunne lige så godt være sket i Danmark, mener den aarhusianske studerende, som desuden understreger, at hun fik den bedst tænkelige hjælp på det venezuelanske privathospital, hvor hun blev indlagt umiddelbart efter ulykken.

- Sygehuset havde styr på det hele. Der var ingenting der, siger hun.

Laura Hansen råder dog alle til at tegne en god rejseforsikring, før de rejser ud i verden. Hendes forsikring dækkede alle udgifter til hospital, hjemrejse i specialfly med læger, og så videre. Sidstnævnte beløb sig alene til over en halv million kroner. 

Har fået den bedste hjælp hele vejen

Selv om Laura Hansen på ægte jysk kalder det for "jævnt træls", at hun i resten af sit liv skal klare sig med ét ben, synes hun samtidig, at der er meget positivt at sige om det forløb, hun har gennemgået i hospitalsvæsnet.

Fakta om 'Holder Danmark i live'

Torsdag den 6. oktober 2016 blev 100 kameraer sendt ud i det danske sundhedsvæsen for at følge 100 skæbner.

’Holder Danmark i live’ giver et ”øjebliksbillede” af det danske sundhedsvæsen, som 95 procent af danskerne er i kontakt med hvert år.

Programserien sendes nu for tredje gang og er tidligere blevet vist i foråret 2015 og 2016. Denne sæson fokuserer primært på patienterne og de ansatte, fremfor systemet.

Tv-konceptet bygger på 'Keeping Britain Alive', der er blevet sendt på BBC.

’Holder Danmark i live' har ti afsnit og sendes hver mandag klokken 21.25 på TV 2 – med snigpremiere på TV 2 Play.

- Jeg synes, det har fungeret fantastisk. Fra "day one" har det bare kørt på skinner, siger hun og fortsætter.

- Jeg føler, jeg har fået den bedste læge og de bedste sygeplejersker på hospitalet, den bedste bandagist (som hjælper med tilpasning af protese, red.), og nu har jeg den bedste fysioterapeut, siger hun.

Den gode behandling, hun har fået i det danske sundhedsvæsen, er i øvrigt den væsentligste grund til, at Laura Hansen overhovedet står frem med sin historie, både i 'Go' Morgen Danmark' og i sæsonpremieren på TV 2s dokumentarserie 'Holder Danmark i live' mandag kl. 21.25 på TV 2.  

Nægter at føle sig som offer

I det hele taget er Laura Hansen ikke typen, der lader sig knække af livets udfordringer.

- Jeg bliver ved med at kæmpe, uanset hvor hårdt det er, forsikrer hun.

Laura Hansen er meget tilfreds med den behandling, hun har fået i det danske sundhedsvæsen. Her ses hun med fysioterapeut Jesper Severins Eliassen.

Så selv om hendes nærmeste, deriblandt hendes bedsteforældre, synes, hun skal holde sig fra potentielt farlige udlandsrejser i fremtiden, er det bestemt ikke noget, hun har tænkt sig at efterfølge. 

- Jeg synes bare, det er rigtig vigtigt, at man ikke er bange for at komme ud i verden, siger hun og tilføjer. 

- Hvis man går og er bange hele tiden og føler sig nervøs, og føler sig som et offer, så lever man bare ikke rigtigt. Det er min holdning, slutter den 24-årige studerende.

Mød Laura Hansen i sæsonpremieren på 'Holder Danmark i live' mandag kl. 21.25 på TV 2 - eller lige nu på TV 2 Play