GO'

Lille rift på foden kostede Niclas førligheden - lørdag venter hans livs kamp i ringen

Niclas Larsen stod over for sin vigtigste kamp, da en lille rift i foden sendte ham akut på operationsbordet.

Han gik under tilnavnet 'the destroyer' for den måde, han tilintetgjorde sine modstandere på. 

I 2015 var Niclas Larsen forsvarende verdensmester i thaiboksning og klar til sit livs kamp. 

Men der var ikke noget intimiderende over Niclas 'the destroyer' Larsen, da han i stedet pludselig lå i en hospitalsseng, havde mistet førligheden og befandt sig midt i sin karrieres største nedtur. 

- Det kom som et chok. Selvom jeg ikke kunne gå, så tænkte jeg stadig i mit hoved, at jeg skulle i kamp om kort tid. Det var virkelig heftigt for mig at skulle acceptere, at jeg ikke kunne noget. Jeg havde en turnering, der på det tidspunkt var det største for mig og under den største organisation i verden, så det var virkelig en hård situation, fortæller Niclas Larsen i Go' morgen Danmark.  

Niclas Larsen blev haste indlagt, da en rift på foden var inficeret med en bakterie, der gav ham livstruende høje infektionstal.

Kunne miste benet

Det hele startede med en lille ubetydelig rift på den ene fod.

Det lignede ikke noget særligt, men riften var inficeret med stafylokokker, og der skulle handles hurtigt, hvis ikke foden skulle amputeres. 

- Lægerne opdagede først bakterien, da mine infektionstal var livstruende høje, så jeg blev akut indlagt på hospitalet og opereret i foden få timer efter, fortæller Niclas Larsen, der blev lagt i narkose uden at vide hvor meget af foden, lægerne ville blive nødt til at fjerne. 

Niclas Larsen var heldig ikke at miste sin fod.

Følte skyld over for familien

Da Niclas Larsen slog øjnene op igen, var det til en ny virkelighed. Den tidligere verdensmester havde mistet førligheden.

- Der gik tre uger, inden jeg blev udskrevet fra hospitalet, men så skulle jeg til at lære at gå igen, fortæller Niclas Larsen, der først efter tre måneders genoptræning kunne begynde at halte lidt.

Han havde aldrig tidligere haft en længevarende skade, og den nye situation tog hårdt på både ham, hans kone og hans to små drenge.

- Jeg ofrede rigtig meget for at nå op på et højt niveau. Min familie, mine børn ofrede meget for, at jeg kunne gøre det, så den nye situation var hård, ikke kun for mig, men også for min familie, forklarer Niclas Larsen. 

Niclas Larsen brugte mange måneder på at genoptræne den sygdomsramte fod.

Cykeltur gav kampgejst

Kræfterne i de små muskler i foden kom langsomt tilbage og gav bokseren nyt håb. 

Specielt husker Niclas Larsen fornemmelse af at sidde på en cykel igen for første gang. 

- Min fod var stadig hævet, og det eneste, jeg kunne passe, var en skisok, men det var helt fantastisk. Der gik det op for mig, at der ville være mange små kampe, jeg skulle kæmpe undervejs. Jeg skulle bygge mig selv op igen. Men jeg kunne cykle, og jeg kunne sidde nede i i træningssalen og se på mine holdkammerater, som fyrede den af. Så følte jeg mig tættere på målet, siger Niclas Larsen. 

Niclas fik filmet sin første cykletur efter operationen og måneders genoptræning. Foden var stadig meget hævet, så han kunne ikke have andet end en skisok på den.

Ny chance for den store kamp

I februar i år, to år efter den lille rift viste sig, var Niclas Larsens fod igen så stærk, at han kunne gøre comeback. 

Han stillede op til sin første kamp i lang tid - og vandt. 

- Det var helt vildt. For mig var det der, jeg blev testet og fik mulighed for at se, om jeg virkelig igen havde det høje niveau. Jeg kæmpede mod en nykåret verdensmester, og det gav mig en følelse af, at uanset hvem, jeg står over for, så er min mission at komme med det bedste, jeg kan, siger Niclas Larsen.  

Niclas er på fødderne igen og tilbage i træningssalen med støtte fra sin familie.

På lørdag skal han igen i kamp. Vinder han her, har han igen mulighed for at komme til sit livs turnering - den han missede, dengang han blev hasteindlagt. Her mødes verdens bedste boksere.

Han føler sig klar, men det bliver en anden Niclas Larsen, der går i ringen, end før han blev syg.

- Jeg har i den grad fået lov til at reflektere over livet og sætte pris på de ting, jeg har. Jeg har fået meget kvalitetstid med mine kone og mine børn, og jeg sætter pris på at kunne kæmpe på et højt niveau. Jeg går ind med en glæde og et kæmpe smil, når jeg kæmper. Det er der nogle, der ikke forstår, men det er fordi, jeg lever min drøm, siger Niclas Larsen.

Han er lige nu nummer seks på verdensranglisten i thaiboksning, mens lørdagens modstander er nummer tre.

Niclas Larsen drømmer om at vinde turneringen Glory 40, hvor verdensmestrene i forskellige kategorier og klasser kæmper mod hinanden.