GO'

Danske kvinder deler afslørende billeder på nettet: Vil bryde tabu

To kvinder vælger at dele kraftfulde billeder af sig selv for at afmystificere den kvindelige kræftramte krop.

Hvordan ser det egentlig ud, når kvinder får fjernet deres bryst?

For nogle kan kræft være et tabu, men 27-årige Katrine Adelheid valgte for tre uger siden at dele et helt særligt billede på Instagram, som i den grad brød et tabu.

Katrine fik konstateret brystkræft i efteråret og fik kort tid efter fjernet det ene bryst.

For tre uger siden valgte hun så at vise et billede af arret, og for det har hun modtaget hundredvis af positive tilbagemeldinger.

Katrine lagde både billedet op for at bryde et tabu, men også for at være så åben som muligt omkring sygdommen. Og billedet hjælper nu både syge, pårørende og tidligere kræftramte med at håndtere en brystkræftdiagnose.

- Jeg sad lidt med en klump i maven, for ville jeg komme til at overskride nogens grænser? Men jeg fik det sådan, "nej, det er fint, jeg lægger det på. Det skal ikke være tabubelagt", siger Katrine Adelheid.

Blandt andet så 32-årige Sidsel Jakobsen billedet, og det var altafgørende for hende, da hun stod over for en operation magen til Katrines.

- Det var en fredag, at jeg så billedet, og jeg skulle opereres om tirsdagen. Det hjalp mig rigtigt meget at se Katrines billede, for jeg syntes faktisk, at det var super flot. Det hjalp mig til at tænke: "Det er sgu ok," fortæller Sidsel Jakobsen.

Det er især kvinder, som selv står foran et kræftbehandlingsforløb, der får glæde af Sidsel og Katrines billeder.

- Reaktionerne har været rigtig, rigtig positive. Folk har skrevet, "tak, fordi du deler. Det har jeg også lige været igennem", fortæller Sidsel Jakobsen.