GO'

Kinderne hang lidt for meget, så 47-årig fik ændret sit ansigt

Nu er det ikke længere nok at stile efter glat hud. Hele ansigtet skal have en overhaling.

FAKTA OM BOTOX OG FILLER

I Danmark bruges navnet botox i den gængse dagligdags tale til at betegne alle former for behandlinger med stoffet Botulinum toksin A.

Botox er en gift, der bliver indsprøjtet. Væsken går ind og lammer musklerne, så de ikke trækker sig sammen til rynker. Botox kan dog også anvendes til at behandle forskellige former for tics og svedproblemer.

En lille botoxbehandling koster cirka 2.000 kroner.

Filler bliver også lagt ind med indsprøjtning ligesom botox, men filleren har altså den funktion, at det er væske, der fylder den slappe hud ud.

Filler koster fra cirka 2.000 kroner og opefter.

Hos serviceassistenten Dorthe Hentze var alderen begyndt at vise 'sit grimme ansigt'. Hun syntes, at kinderne hang, og øjnene havde "surhedsrynker". Hele ansigtet skulle have en justering med botoxbehandling og fillerbehandling.

I dag bruges de to præparater nemlig ikke kun til at glatte hud, men til at give ansigtet en ny form. En tendens, som ifølge kosmetisk sygeplejerske på Aleris-Hamlet Hospital Ninna Hjardemaal er i stærk stigning, hvor kvinder og mænd fra 20 til 75 år sætter sig i stolen og bider smerten fra nålen i sig i håb om et smukkere udseende. 

- Fillers bliver for eksempel brugt til at forstørre kindben eller genskabe noget, som er gået tabt med alderen. Man skulpturerer ansigtet, siger Ninna Hjardemaal i 'Go' morgen Danmark' fredag morgen.

Den eftertragtede v-form

I en alder af 47 år syntes Dorthe Hentze, at kinderne var begyndt at bevæge sig lidt for langt mod syd. Efter at have læst om botox- og fillersbehandlinger tog hun mod til sig og fik en behandling, hvor rynker i panden og "surhedsrynker" omkring øjnene blev udvisket med botox, og kinderne fik fornyet liv med fillers.

- Jeg ville have lidt mere løft igen på kinderne, som var begyndt at hænge med alderen, siger hun. 

Dorthe Hentzen før botox og filler
Dorthe Hentzen efter botox og filler.

- Det er for at løfte underansigtet, at hun har fået filler i kinderne. Det giver hende v-formen i ansigtet, som er et ungdommeligt udseende, siger Ninna Hjardemaal.

Den fornyede og ændrede ansigtsform har givet Dorthe Hentze et boost i selvtilliden. 

- Jeg føler mig mere frisk at se på. Med alderen begynder nogle ting at irritere lidt, og når man nu har muligheden for at kunne ændre på tingene, så synes jeg absolut, at man skal benytte sig af det, siger hun. 

En behandling varer fra tre til seks måneder, hvorefter den skal gentages.

Flere får det gjort, men...

Ifølge Ninna Hjardemaal er tiden, hvor man kun så få personer med et overdrevent forbrug af kosmetiske behandlinger, forbi. I dag behandler hun unge og ældre, kvinder og mænd - dog en overvægt af kvinder, men 20 procent af patienterne er mænd.

Dorthe Hentze er dog tilbageholdende med at tillade sin 22-årige datter de samme kosmetiske behandlinger. 

- Jeg synes absolut, hun skal vente. Det er for tidligt, så hun skal vente, til hun har fået de samme alderstegn. Men jeg kan jo ikke sige hende imod, da jeg også selv har fået det lavet, siger Dorthe Hentze. 

Psykolog og leder af pigeforummet Girltalk.dk Anna Bjerre mener også, at det er problematisk, når unge kvinder får behandlinger med filler.

- Mange tror, at det, de ændrer på deres ydre, har en effekt på, hvordan de føler indeni. De tror, at de får en varig følelse af at have det bedre med sig selv og kunne lide sig selv bedre. De forveksler selvtillid, som er udseendet, med selvværd, som er følelsen af at være god nok, siger hun i 'Go' morgen Danmark'.

Ninna Hjardemaal medgiver også, at hun har talt kunder fra en behandling.

- Man behandler ikke bare hvem som helst. Hvis det bliver for meget, eller patienten ikke trænger til det, så siger jeg nej. 

De typiske patienter, som bliver afvist, er unge piger, som vil have svulmende læber som den amerikanske realitystjerne Kylie Jenner.

- Hvis man er født med smalle læber, så er det utrolig svært at gøre. Men store læber er meget in lige nu, siger Ninna Hjardemaal og fortsætter:

- Men der er grænser for, hvad man kan med en nål.

Afstemning

Kunne du finde på at få botox- og/eller fillerbehandlinger i ansigtet?