Helbrederne

Healer hjalp dreng i kørestol – sådan går det 10-årig dreng fra ’Helbrederne’

Et år efter optagelserne til 'Helbrederne' er stoppet, kan 10-årige Louis på en god dag stadig mange af de ting, som han kunne i programmet.

Da Louis Bruun kom til verden for 10 år siden, fik hans mor stillet i udsigt, at hendes barn ville blive en "grøntsag", der ville være lænket til en kørestol gennem hele livet.

Men sådan skulle det ikke gå.

I tv-programmet 'Helbrederne' sker der nemlig bedringer med Louis Bruun. Blandt andet kan han med støtte fra sin hjælper stå selv. Det sker, efter han har været i behandling hos healeren Steen Kofoed.

- Det har givet et boost i forhold til hans fysiske udvikling, fortæller Henrijette Christensen, mor til Louis.

Det er nu et år siden, optagelserne til 'Helbrederne' sluttede, og Louis' situation er uændret. 

- Der er dage, der er bedre end andre, men Louis sidder stadig i sin kørestol. Det, jeg kan se, er, at Louis er blevet mere udadvendt i forhold til at vise, hvad han føler. Han er desuden blevet rigtig god til at sige fra, fortæller Henrijette Christensen, mor til Louis.

Svært at heale spastikere

Louis Bruun lider af cerebral parese, som han fik under fødslen. Personer med cerebral parese har problemer med at bevæge sig, kan have et meget begrænset sprog og store udviklingsforstyrrelser.

HELBREDERNE

I programserien følger vi otte danskere, der alle forgæves har kæmpet for at slippe af med deres lidelser – hvad enten de er psykiske eller fysiske. De har prøvet alt, og nu er den sidste udvej at forsøge at blive helbredt med tankens kraft.

Om helbredernes metoder er fup eller fakta, kan du se tirsdag klokken 20.50 på TV 2 og TV 2 PLAY.

Cerebral parese er uhelbredeligt. Alligevel mente healer Steen Kofoed forud for optagelserne til programmet, at han måske kunne hjælpe Louis - ikke til at blive helbredt, men til at få det bedre og igen kunne komme til at stå på sine ben og bruge sine hænder.

- Det at heale spastikere er rigtig svært, så til at starte med ville jeg ikke gå ind i projektet. Men så fik jeg en teknik fra den åndelige verden kaldet respond healing, hvor man bruger nogle "hemmelige døre" til kroppen, som er hos os alle sammen. Dørene skaber adgang til et dybere plan - vi er helt nede på atomplan, siger healer Steen Kofoed.

Med hænderne overfører han så en energi fra Gud til patienten gennem "dørene".

- Via en forbindelse, jeg skaber til Gud, åbner jeg dørene og overfører lys til det, der ligger bag det område, hvor åbningen er, hævder Steen Kofoed.

Og det ser ud til, at energierne bliver overført til den 10-årige dreng.

Han kan bedre være med i det, vi foretager os. Det betyder meget for hans glæde og selvtillid

Henrijette Christensen, mor til Louis

Der sker store forandringer med ham i de måneder, hvor han går til behandling hos Steen Kofoed. Louis kommer blandt andet op at stå på benene med støtte under armene. Det er ellers noget, der har været helt umuligt tidligere.

Fjernhealing gennem moren

Selvom Louis har fået et bedre helbred, har hans mor valgt at stoppe forløbet hos Steen Kofoed, da hun selv blev syg og derfor ikke kunne køre frem og tilbage til klinikken.

Det er nu et års tid siden, Louis sidst har været til behandling på Steen Kofoeds klinik. Sideløbende har Steen Kofoed også fjernhealet Louis gennem hans mor.

Fjernhealingen foregår ved, at Louis mor, Henrijette, og Steen Kofoed ringer hinanden op på Skype. Over Skype fortæller Steen så, hvordan Henrijette skal flytte sine hænder over Louis, mens hun sender energi ud gennem sine hænder.

- Resultaterne har ikke været ligeså mærkbare, som når vi er ved Steen, men jeg føler, at det har fungeret til at holde de andre bedringer ved lige, fortæller Henrijette Christensen.

Louis kan igen være med i hverdagen

Louis er dog ikke kommet til at gå, som var det, der var håbet før programmet. Louis hverdag er, som da de startede hos Steen, men alligevel kan hans mor mærke, at han har fået større glæde ved at deltage i hverdagens aktiviteter.

- Han kan bedre være med i det, vi foretager os. Det betyder meget for hans glæde og selvtillid, så han har eksempelvis fået mere lyst til at bruge sine arme. Nu kan han eksempelvis være med til at bage, fordi han kan bruge armene. Louis' daglige træning har også været lettere, da vi hurtigere kan komme ind i vævet, forklarer Henrijette Christensen.

Steen Kofoed mener faktisk, at der vil kunne ske yderligere ting med Louis, hvis han igen får muligheden for at heale ham.

- Jeg har opnået gode resultater med andre patienter med respond healing, men resultaterne vil tage tid med Louis. Jo større fysisk skade der er, jo langsommere virker healingen, og hos spastikere er der meget stor fysisk skade. Men jeg tror, jeg vil kunne opnå yderligere bedringer med ham, hvis han fortsætter her, siger healeren.

Er det healingens skyld?

I programmet mener eksperterne ikke, at Louis' bedringer skyldes den direkte effekt af healingen. Derimod tror de, at det kan have en effekt, at Louis' mor tror så meget på, at Steen Kofoeds healing kan gøre en forskel for Louis.

- Børn er meget sensitive overfor, hvad deres forældre føler og tænker. Når moren tror på healingen, bliver hendes krop rolig, og så bliver barnet det også. Louis spejler sin mor ubevidst, forklarer Jon Wegener, mikrobiolog og hjerneforsker.

Men den forklaring giver Steen Kofoed ikke meget for.

- Jeg bliver ked af, at der sidder nogle videnskabsmænd og siger sådan noget, når der nu faktisk er resultater. Alle mødre ønsker jo bedringer for deres syge barn, men så skulle alle deres børn jo også opnå bedringer, hvis man skal følge deres logik, siger Steen Kofoed.

Immunsystemet reagerer på behandlingen

Louis' mor er da også overbevist om, at det er healingen, der har virket, og at virkningen ikke skyldes hendes tro på healing.

- Vi træner jo også med Louis, men healingen har ligesom boostet det, så Louis får mere ud af sin træning. Healingen har vist mig, at der faktisk er noget af gøre for børn med cerebral parese, når behandling og træning kombineres. Vi træner rigtig meget med Louis, da vi ved, at den gør en stor forskel for Louis, men healingen booster træningen, siger Henrijette Christensen.

Hjerneforsker Jon Wegener udelukker da heller ikke, at Steen Kofoeds behandling kan have en direkte effekt på Louis, men han mener ikke, det skyldes healing.

- Som videnskabsmand tror jeg ikke på, at man kan få det bedre ved at være i kontakt med den åndelige verden. Men jeg tror, det kan have en effekt, at man kommer i en behandling, hvor man bliver rolig og afslappet. Den afslappende effekt gør, at immunsystemet fungerer bedre, hvilket kan skabe fysiske bedringer, siger Jon Wegener.