Sundhed

Guide: Sådan kommer en sofakartoffel i gang med motion i det fri

Brug en bænk eller leg med ungerne - så er det let at komme i gang.

En analyse fra Friluftsrådet viser, at danskerne er meget begejstrede for at komme ud i det fri.

Det gælder især motion i det fri, hvor danskerne i stigende grad cykler, løber og træner under åben himmel.

Men det er ikke altid let at komme i gang med den slags.

Kom godt i gang

Det oplever de også i Borup Fitness på Sjælland, hvor man har oprettet et decideret udendørshold til fitnesstræning.

Chefinstruktør Lisbeth Møller giver her nogle gode råd til at komme i gang med træningen, hvis man slet ikke har tur i den:

Gode råd til motion i det fri

 1. Brug genstande i naturen

  Brug det, du lige ser. For eksempel en bænk, hvor du kan lave nogle pushups. Du skal ikke ligge nede på jorden, men bare sætte armene på bænken og lave nogle armstræk der. Så kan man hele tiden prøve at gøre det lidt bedre. Hvis man kan tage fem stræk første gang, så kan man måske tage syv stræk næste gang.
   

  Så kan man også lave de såkaldte squats. Det er ikke alle, der kender det ord, men det er en benbøjning, hvor man sætter sig ned på bænken, og så rejser sig op igen bagefter. Det er faktisk en rigtig god øvelse, hvor man styrker benene.

 2. Leg kan være træning!

  Du skal tænke, at leg også kan være træning. Enten med børnene eller børnebørnene - eller hvem man nu har at være sammen med. Så helt simpelt: Hvis man kan lide at løbe, så kan man lave en lille leg, hvor man for eksempel løber fra lygtepæl til lygtepæl. Så kan man stoppe op og derefter løbe videre. Det er i virkeligheden intervaltræning, men så bliver det til en leg i stedet for hård træning.

 3. Trask løs på stranden

  Hvis du bor i nærheden af en strand, så er det virkelig hårdt og anstrengende at gå i sandet. Tempoet kan varieres efter temperament. 

 4. Tag jernhesten - og drop bilen til indkøbene

  Det er jo den helt klassiske: Lad bilen stå og tag cyklen - eller gå! Det råd kender de fleste sandsynligvis. Hvis du konditionsmæssigt har et udgangspunkt på 0, så giver det altid noget. På vej til arbejde får man for eksempel frisk luft og møder ind meget mere frisk end kollegaerne, der har taget bilen. Det giver også overskud og velvære.

  Derudover skal man så ofte som muligt sørge for at gå eller cykle ned til supermarkedet. Det giver også noget ekstra.

Kilde: Lisbeth Møller, chefinstruktør ved Borup Fitness

Her kan du komme med dine egne gode råd til fede steder at dyrke motion i det fri:

Kortet er lukket.