Hvilken del af din krop er du mest tilfreds med? Her er hvad kvinderne svarer

16x9
Danske kvinder har ry for at være smukke, men hvad kan de egentlig selv bedst lide ved deres krop? Foto: Shutterstock / Shutterstock

Kønsforsker er forundret over, at særligt en kropsdel ikke scorer højt hos kvinderne.

Den kan være kurvet, muskuløs, tynd, tyk, lang eller kort.

Kvindekroppen kommer i mange udgaver, men består alle af de samme dele. Så hvilke kropsdele er de danske kvinder egentlig mest tilfredse med hos sig selv?

Det har 1006 kvinder svaret på i en undersøgelse, som Epinion har lavet for sportsmærket Kari Traa.

I undersøgelsen har 26 procent svaret, at de er mest tilfredse med deres ansigt. 

- Vi vil gerne pege på vores personlighed i sådan en undersøgelse, og det udtrykker ansigtet. Netop fordi ansigtet er så udtryksfuldt, bruger vi også meget tid på at pleje vores ansigt, fortæller Christian Groes, der er kønsforsker og lektor på Roskilde Universitet.

Stolthed over at være kvinde

På andenpladsen kommer bryster. 16 procent af kvinderne har svaret, at det er den kropsdel, de er mest tilfredse med. Og brysterne er skarpt forfulgt af ben og numse, som 14 procent har fremhævet.

- Fysiologisk er bryster og numse jo noget af det, der træder frem på kvinden og adskiller dem fra manden. De dele af kroppen er jo meget knyttet til tiltrækning og seksualitet, fordi det er noget af det, man opfatter som kvindeligt, og der er hos kvinderne en stolthed over det, der gør dem kvindelige. Så kan det godt være, at man ikke er alt muligt, men man er i hvert fald stolt af at være kvinde, siger Christian Groes.

For kvinder under 25 år er der dog en tendens til, at de er mere tilfredse med deres numse end deres bryster. Her har 22 procent af de adspurgte i aldersgruppen nemlig svaret, at bagpartiet er deres bedste kropsdel, mens 17 procent har svaret frontpartiet.

- Det har nok noget at gøre med aldringen. Mange forbinder nok mere numsen med noget ungdommeligt end de gør med bryster, forklarer kønsforskeren.

Nakken er ikke uden betydning

Den kropsdel, som færrest er tilfredse med, er nakken. Kun to procent har den som deres favorit blandt deres kropsdele. Lår og ryg scorer også lavt i undersøgelsen. Kun fire procent af kvinderne mener, at deres lår er er den kropsdel hos sig selv, som de er gladest for, mens seks procent angiver ryggen.

- Det er ret besynderligt, fordi der er jo faktisk mange mænd, der tænker over, om en kvinde har en smuk nakke og hals. Det er ikke, fordi nakken ikke har en betydning, men man ser den jo ikke selv, så derfor er man nok ikke bevidst om den. Det samme gælder nok for ryggen, siger Christian Groes.

Afstemning