Fire generationer vil løbe med Kronprinsen - 83-årig oldemor tager rollator med

En jysk familie har sat sig for, at oldeforældre, bedsteforældre, forældre og børn alle skal løbe sammen på mandag til Royal Run.

Kaffe, kage, hygge omkring middagsbordet og måske en lille gåtur i det gode vejr.

Sådan lyder opskriften måske på en god familiesammenkomst hos de fleste, men ikke hos familien Holst.

Når de skal mødes som familie er kagen og kaffen oftest pakket langt væk og byttet ud med motion. Og mandag, når Kronprinsen fejrer sin fødselsdag med Royal Run i hele landet, er ingen undtagelse.

Fire generationer - oldeforældre, bedsteforældre, forældre og børn - har nemlig alle tilmeldt sig løbet i Aalborg, fortæller de i 'Go' morgen Danmark'.

- Og vi glæder os, lyder det fra Karoline Holst, familiens farmor.

Her ses Katrine og Niels Melgaard med deres to sønner og farmor Karoline Holst til et af de løb, de har gennemført sammen som familie.
Her ses Katrine og Niels Melgaard med deres to sønner og farmor Karoline Holst til et af de løb, de har gennemført sammen som familie. Foto: Privatfoto

Det er hende, der har meldt sin mand, forældre, søn, svigerdatter, deres børn og familiens italienske udvekslingsstudent til motionsløbet. 

- Vi gør det her, fordi det er sjovt at gøre noget sammen. Det er den måde, vi gør tingene på. Jeg har altid løbet meget med børnene på forskellige tidspunkter og dyrket langrend - det er kvalitetstid med mine børn, siger Karoline Holst.

Tager rollatoren med

Familien er tilmeldt distancen 'One mile', som Kronprinsen også løber i Aalborg, Aarhus, Esbjerg og Odense, inden han løber 10 kilometer i København.

Så kan alle være med.

- Min 83-årige mor går med rollator, men hun ved, at hun kan gå de 1,6 kilometer, siger Karoline Holst.

Royal Run

Hvem: I anledning af sin 50-årsfødselsdag inviterer kronprins Frederik alle danskere med til 'Royal Run' sammen med Dansk Atletik Forbund, DGI, DIF og 'Bevæg dig for livet'.

Hvad: Løbet er for alle danskere uanset løbeerfaring. Man kan vælge at gå eller løbe med på en af de to distancer: 'One Mile' (1,609 km) eller 10 km.

Hvor: Løbet foregår i Aalborg, Aarhus, Esbjerg, Odense og København. Der er forskellige starttidspunkter for hver by, og Kronprinsen løber med i alle byer. 

Hvornår: 'Royal Run' foregår den 21. maj 2018. Du kan følge løbet live på TV 2 og TV 2 PLAY.

83-årige Gerda Holst nikker. Ligesom resten af familien er hun vant til at røre sig. Hver morgen går hun og hendes mand, 81-årige Børge Holst, en morgentur. Hun går tre kilometer, mens han går seks, og de svømmer begge hver dag.

Derfor fandt de det også begge helt naturligt at deltage sammen med resten af familien, fortæller de i 'Go' morgen Danmark'.

- Jeg har ikke sådan dyrket det som sport, men jeg har altid bevæget mig meget, fordi vi har haft et landbrug, så vi har altid været meget fysisk aktive, lyder det fra Gerda Holst.

Oldebarn på tre skal også med

Den mindste på holdet er tre-årige Noah. Han og storebroren William går til gymnastik sammen. Noah har ikke været med til et løb før, men det har William - et juleløb, som han gennemførte på løbecykel, fortæller farmoren, Karoline Holst.

Fra venstre: Svigerdatter og søn Katrine og Niels Melgaard med deres to sønner, Noah og Waldemar på tre og seks år, bedsteforældrene Frode og Karoline Holst, familiens udvekslingsstudent Sofia Fasano og oldeforældrene Børge og Gerda Holst.
Fra venstre: Svigerdatter og søn Katrine og Niels Melgaard med deres to sønner, Noah og Waldemar på tre og seks år, bedsteforældrene Frode og Karoline Holst, familiens udvekslingsstudent Sofia Fasano og oldeforældrene Børge og Gerda Holst. Foto: Tao Lytzen / Tao Lytzen

Ifølge drengenes far, Niels Thule Melgaard, glæder begge børn sig til løbet på mandag.

- Begge drenge har spurgt meget til, hvornår de skal ud og løbe med kongekronen. 

- Vi har løbet til og fra børnehave om eftermiddagen og løbet ture om morgenen i weekenderne for at se, om Noah godt kan løbe den halvanden kilometer, siger Niels Thule Melgaard. 

Og det bliver helt sikkert ikke sidste gang, de små skal med.

- Det giver noget velvære og en hygge på en anden måde, når man får lov til at være sammen om nogle ting. Det her er indbegrebet af hygge for os, siger Niels Thule Melgaard.

TV 2 er mediepartner på Royal Run.