Piet og familien tog danskerne med storm: - Det har været en ren kærlighedsfest

Familien Kyndesgaard er overvældet over de mange hilsner, de har modtaget, efter de stod frem med 10-årige Piets historie.

- Det har været helt overvældende. Det har det virkelig.

For familien Kyndesgaard har de seneste dage været vilde

Siden 10-årige Piet, der lider af en ekstremt sjælden sygdom, stod frem med sin historie i søndags, er det nemlig nærmest væltet ind med positive beskeder og hilsner, fortæller familien i 'Go' morgen Danmark'.

- Det har været en ren kærlighedsfest med alle de tilkendegivelser, vi har fået. Det har været dejligt at mærke, lyder det fra Piets mor, Julie Kyndesgaard.

Piets far, Anders Kyndesgaard, nikker.

- Piet, du er et livsstykke

Videoen med den 10-årige dreng nærmer sig med hastige skridt 1.000.000 visninger, og alle i familien kan mærke den opmærksomhed, de har fået.

"Piet, du er et livsstykke. Jeg elsker din humor!" og "Vi klager over småting. Se på ham, og lær lidt at nyde livet. Når han kan, kan vi vel også," lyder nogle af de kommentarer, den 11-årige har fået med på vejen.

- Der har virkelig været gang i festen. Det har vi aldrig prøvet før, siger Anders Kyndesgaard.

Og selvom 10-årige Piet selv ikke helt har forstået, hvor mange danskere han er nået ud til, er han glad for de mange beskeder, folk har skrevet til og om ham.

- Jeg nyder livet, siger han med et forsigtigt smil.

Far til Piet: - Det var det, vi ville

Selvom det har været overvældende, er hele familien glade for den kæmpe opmærksomhed, Piet har fået.

For det var det, de i virkeligheden gerne ville opnå.

- Dels ville vi gerne give det her til Piet, fordi han gerne ville være rockstjerne, men vi ville også gerne sprede lidt opmærksomhed omkring det at være en syg familie, siger Anders Kyndesgaard i 'Go' morgen Danmark'.

For Piet er ikke alene.

I over et halvt år har TV 2 fulgt Piet og fire andre børn og deres familier i programserien 'De sjældne danskere', der sendes tirsdag aften og på TV 2 PLAY.

Fælles for børnene er, at de på trods af sygdom forsøger at få så meget ud af livet som muligt, mens de voksne omkring dem gør, hvad de kan, for at få dem godt igennem de udfordringer, de har.

Piets sygdom

For Piets vedkommende lider han af en sjælden sygdom, Saul Wilson-syndrom. Et syndrom man mener, der kun er omkring 13 andre tilfælde af i hele verden.

Det gør, at Piet må leve med sine karakteristiske ansigtstræk, en immundefekt, dårligt syn og tynde knogler.

Bliver han sparket over skinnebenet, brækker det.

- Det svarer til, at du tager et vinglas og klasker det ned i jorden, så smadrer det, beskriver Piet selv.

Men selvom det at være syg betyder mange indlæggelser og bekymringer for især de voksne, er Piet positiv og glad for livet.

Humoren fejler i hvert fald ingenting.

Det demonstrerede han flere gange under besøget i 'Go' morgen Danmark', hvor han flere gange fik sine forældre og værten til at grine med sine kvikke kommentarer.

Hele indslaget fra 'Go' morgen Danmark' kan ses på TV 2 PLAY.

Piet: - Nå, så fandt jeg ud af det

Efter at Piets mor, Julie Kyndesgaard, havde fortalt, hvordan hun via Facebook fandt ud af, at Piet led af Saul Wilson-syndrom, slog den 10-årige dreng pludseligt ud med armene.

- Hvad slår du ud med armene for? Er det, fordi du ikke kan forstå, at du er i fjernsynet, spurgte tv-værten Morten Ankerdal sin gæst, der bare rystede på hovedet.

- Nej, jeg kan bare ikke forstå, hvad Saul Wilson-syndrom betyder, lød det hurtigt fra Piet henvendt til sin mor.

- Jamen, det er jo det, som du har, svarede hans mor, Julie Kyndesgaard, der ikke skulle vente ret længe på sønnens kvikke retur-kommentar.

- Nå! Så fandt jeg da ud af det, svarede Piet prompte - til stor morskab for alle omkring ham.

10-årige Piet har de seneste par dage taget Danmark med storm. Hans historie er set af næsten 1.000.000, og hilsnerne er væltet ind. Hans mor, Julie Kyndesgaard, kalder det "en kærlighedsfest". Video: Thomas Jørgen Seerup

Få hele Piets historie allerede nu på TV 2 PLAY, eller når programserien 'De sjældne danskere' har premiere på TV 2 tirsdag den 14. august klokken 20.00.