Hun var den overvægtige i familien Schmeichel - nu har hun tabt sig 30 kilo

På 16 måneder er hun gået fra 120 til 90 kilo.

Hun lå i hospitalssengen og havde lige født sit andet barn ved akut kejsersnit. 

Vægten viste 120 kilo, og lægerne advarede hende mod risikoen for blodpropper, diabetes og andre sygdomme relateret til overvægten. 

Hun måtte stikke sig selv i låret med blodfortyndende medicin, og hun kunne ikke ligge med sin nyfødte datter hos sig.

Veninderne kom på besøg og havde slik, chips og sodavand med til hende. Det vidste de, hun elskede. Men lægernes ord havde gjort indtryk. 

- Jeg kiggede på min mand og sagde, at det kunne han godt tage med hjem igen. Det her er ikke mig. Jeg skal tabe mig, og det skal være nu, fortæller Cecilie Schmeichel i 'Go aften Danmark'.

Tabte 30 kilo på 16 måneder

Langt de fleste danskere kender hendes far og bror for deres præstationer på fodboldbanen.

Men uden for fodboldbanen og rampelyset kæmpede et ukendt medlem af familien Schmeichel sin egen kamp.

Cecilie Schmeichel er datter af den tidligere landsholdsmålmand Peter Schmeichel og søster til den nuværende målmand for landsholdet Kasper Schmeichel.

Hun har siden august sidste år tabt sig 30 kilo

Kiloene havde sneget sig på, uden at omfanget af overvægten var gået op for hende.

- Jeg havde ikke set, at det var blevet så slemt. Der var gået så meget hverdag i den, at jeg ikke bemærkede det, siger 28-årige Cecilie Schmeichel, der bor i Herlev og er makeup-artist og negletekniker. 

Ikke stolt af at vise sig frem

Det var udsigten til ikke at kunne lege med sine børn, der i dag er fire og et år, der gjorde, at hun for 16 måneder siden tog beslutningen om at ændre livsstil. I dag kan hun se, at de ekstra kilo prægede hende negativt i hverdagen. 

- Jeg var ked af det, og det belastede mig. Når vi skulle have taget billeder, var det mig, der tog billederne. Jeg kunne ikke lide at være ude til arrangementer, fordi jeg ikke var stolt at af vise mig frem, fortæller Cecilie Schmeichel.

Hun fik en personlig træner, kostvejledning og begyndte at træne op til at løbe et halvmaraton.

Familiens sorte får

Det har ikke altid været let at være en del af fodboldfamilien Schmeichel.

- Jeg har altid følt mig som det sorte får i familien, fordi jeg ikke var trænet. Så det er dejligt, at jeg har fået løb, som jeg kan interessere mig for, siger Cecilie Schmeichel, der også har været fodboldmålmand – dog ikke på højt niveau.

Hun har tidligere fortalt offentligt, at fodboldefternavnet har ført til mobning.

- Jeg blev jordet i handelsskolen. De gav mig aldrig en chance. Min bil blev ridset. Det var ikke fedt at gå på handelsskolen. Jeg er blevet mobbet en del igennem mit liv, fortalte hun i 2013 til B.T.

Tak, bror!

Storebror Kasper Schmeichel, der er fast mand i målet på det danske landshold og hos engelske Leicester City, har været svær for lillesøster Cecilie at måle sig med.

- I flere år har jeg syntes, at det var ærgerligt, at jeg ikke kunne blive det samme som min bror, fordi jeg var et andet køn. Kvinder har flere former, og vi er designet til at få børn, siger Cecilie Schmeichel og fortsætter:

- Jeg har indset, at jeg ikke kan sammenlignes med min bror, og det bliver jeg nødt til selv at acceptere.

På sin Instagram-profil takker Cecilie Schmeichel især Kasper Schmeichel for hjælpen og støtten gennem vægttabet. Han har betalt for sin lillesøsters personlige trænings- og kostvejledning.

Mere overskud

Vægttabet og den sundere livsstil har gjort, at Cecilie Schmeichel i dag er mindre træt. 

- Jeg er ikke utilpas, og jeg har overskud til at være kone og mor og gå på arbejde, selvom min datter ikke sover så meget lige nu, siger hun. 

Indtil videre er der røget 30 kilo, men hun er slet ikke færdig. Målet er at komme ned på 75 kilo.