Fem kendiskokke gik fra at være fede til at blive fitte – se forvandlingen her

I fire en halv måned knoklede de 'Fem fede kokke' for at bekæmpe deres arbejdsrelaterede overvægt og få en sundere livsstil. Det gav synligt resultat.

For mindst to af de fem medvirkende i anden sæson af 'Fem fede kokke' var det et spørgsmål om liv eller død, hvis de ikke hurtigst muligt fik gjort op med deres usunde livsstil.

Med en gennemsnitsalder på 42,2 år var kokkene i anden sæson af programserien næsten syv år ældre i snit end holdet i første sæson. Derfor var det ved at være sidste udkald for dem, hvis kursen skulle ændres.

Det er meget bekymrende. De skal gøre noget nu de her drenge

Mark Abildhauge, personlig træner og fysioterapeut

- Tallene for blandt andet blodtryk er voldsomt høje. Det er meget bekymrende. De skal gøre noget nu de her drenge, lød det fra træner og fysioterapeut Mark Abildhauge, da han lavede en indledende bodyage-test på de fem kokke.

Det viste sig, at kokkenes kropsalder var en hel del højere end deres biologiske alder. Det skyldtes, at deres betydelige overvægt og dårlige fysiske form ældede dem hurtigere, end hvis de var normalvægtige.

Mark Abildhauge satte derfor de fem kendiskokke på et benhårdt træningsprogram kombineret med en sundere kost. Og det fik hurtigt effekt på både kropsvægt og -form:

I alt tabte kokkene sig 97,6 kilo. Et resultat som overraskede dem alle og gjorde dem stolte.

Her nedenfor kan du se, hvilken fysisk forandring hver af de fem kokke har gennemgået. Klik med musen på ikonet midt i billedet, og træk til siderne.

Tommy Fischer, kok, fiskehandler og restauratør, 41 år

Tommy før
Tommy - efter

Startvægt: 133,6

Slutvægt: 107,1

Vægttab: 26,5 kilo

Start bodyage: 55

Slut bodyage: 41

Tommy Fischer, som til daglig driver fiskemarkedet 'HAV' i Torvehallerne i København, havde blot tre uger før sin medvirken i 'Fem fede kokke' fået sig en alvorlig forskrækkelse.

En simpel dykkertur endte med to ugers indlæggelse på en hjerteafdeling, fordi hans blodtryk var så højt, at hjertet ikke kunne følge med. Tilstanden var livsfarlig, og som han selv udtrykte det, var det et brat "wakeupcall".

Den 41-årige kok var derfor ekstra motiveret for at ændre sin usunde livsstil. Og det lykkedes i dén grad:

Det er helt vanvittigt, at man kan nå så langt på så kort tid

Tommy Fischer, kok og fiskehandler

På fire en halv måned tabte han sig ikke alene 26,5 kilo, han fik også nedsat sin bodyage med 14 år. Så hans kropsalder nu svarer til hans biologiske alder. Hans blodtryk er også helt normalt.

- Det er helt vanvittigt, at man kan nå så langt på så kort tid og gøre så meget godt for sig selv, lød det fra Tommy Fischer, da han fik resultatet.

Magnus Sonne, kok og produktudvikler hos Løgismose, 41 år

Magnus - før
Magnus - efter

Startvægt: 131,5

Slutvægt: 101,2

Vægttab: 30,3 kilo

Start bodyage: 52

Slut bodyage: 34

Ligesom Tommy Fischer var også bornholmske Magnus Laier Sonne igennem et skræmmende sygdomsforløb før sin medvirken i 'Fem fede kokke', dog uden at få en egentlig forklaring på årsagen.

De to kokke havde desuden dét til fælles, at de begge vejede over 130 kilo, da tv-optagelserne begyndte. Måske af den grund knyttede de hurtigt et nært venskab og lavede et væddemål om, hvem af dem der opnåede det højeste vægttab. Taberen skulle lade sig tatovere.

Han har skubbet mig så langt – og jeg er vildt stolt

Magnus Sonne, kok og produktudvikler

Konkurrencen mellem de to blev en stærk driver for dem begge, og de gav sig fuldt ud i den fysiske træning i håbet om at slå den anden. Med det resultat, at de begge tabte sig imponerende meget.

Magnus Sonne endte med at løbe med sejren som dén, der tabte sig mest af alle på kokkeholdet. I alt smed han 30,3 kilo - heraf 7,3 kilo alene på de sidste tre uger - og hans bodyage faldt fra 52 til 34 år.

- Han har skubbet mig så langt – og jeg er vildt stolt, sagde Magnus Sonne om sin træningskombattant Tommy Fischer, da den endelige dom faldt i finaleprogrammet.

De to kokke fik dog begge en tatovering i 'Go' morgen Danmark'.

Claus Holm, tv-kok og madoriginal, 50 år

Claus - før
Claus - efter

Startvægt: 102,2

Slutvægt: 94,8

Vægttab: 7,9 kilo

Start bodyage: 56

Slut bodyage: 49

Claus Holm, som blandt andet er kendt fra 'Go’ morgen Danmark', var også med i første sæson 'Fem fede kokke'. Her var han ikke alene alderspræsident, han var også dén, der fik det højeste vægttab på i alt 17,5 kilo.

Han vendte tilbage i anden sæson, fordi han gerne ville tabe sig yderligere, og fordi hans kropsalder – eller bodyage – fortsat var for høj i forhold til hans biologiske alder.

Jeg troede ikke, at jeg blev 50, men det blev jeg

Claus Holm, tv-kok og madoriginal

Den populære tv-kok lagde ikke skjul på, at han var bange for at dø i for ung en alder. En arbejdsuge på 100 timer havde presset ham så meget, at det var tæt på at koste ham livet. Han havde haft en uhyggelig oplevelse, hvor blodet sprøjtede ud af næsen, og hans puls var oppe på 200.

Gennem de to sæsoner lykkedes det ham at tabe sig i alt 24,9 kilo, og han endte på en afsluttende bodyage, der var ét år yngre end ham selv.

- Jeg troede ikke, at jeg blev 50, men det blev jeg, sagde en følelsesladet Claus Holm i programmet.

Jesper Græm, kok og ejer af gastro-grillen 'Rasses Skovpølser', 34 år

Jesper - før
Jesper - efter

Startvægt: 124,5

Slutvægt: 108,5

Vægttab: 16 kilo

Start bodyage: 41 år

Slut bodyage: 34 år

34-årige Jesper Græm var yngste deltager i anden sæson af 'Fem fede kokke'.

Trods sin unge alder var hans krop allerede stærkt præget af livet som ejer af gastro-grillen 'Rasses Skovpølser' i Skanderborg. Her havde han gjort sig bemærket som vinder af 'Danmarks bedste bøfsandwich' - og samtidig smagt lidt rigeligt på den gode mad.

Hans motivation for at medvirke i programmet var, at han gerne ville opleve at se sine børn vokse op og stadig være der for sin familie som 50-, 60- og 70-årig.

Hvis jeg bliver for ung til diskotekerne, så er jeg færdig

Jesper Græm, kok og ejer af gastro-grill

I løbet af de fire en halv måned lykkedes det ham at få sin bodyage sænket fra 41 år til sin egentlige alder på 34 år.

- Nu er jeg foreløbig blevet syv år yngre. Hvis jeg bliver for ung til diskotekerne, så er jeg færdig, sagde han med et grin i finalen.

Jesper Julian Møller, kok og streetfood-konge, 45 år

Møller - før
Møller - efter

Startvægt: 122,4

Slutvægt: 105,0

Vægttab: 17,4 kilo

Start bodyage: 53

Slut bodyage: 50

I forhold til sine fire kokkekolleger havde 45-årige Jesper Julian Møller ikke et mål om at tabe sig mest muligt, da han meldte sig til 'Fem fede kokke'. I stedet ville han bare være gladere og for en gangs skyld sætte sig selv i fokus.

På trods af sin store, professionelle succes med at skabe streetfood-markeder som blandt andet Papirøen og Reffen havde han gennem mange år ikke været glad. Et stresset arbejdsliv med afsavn af familien havde taget glæden fra ham.

Gennem sin medvirken i 'Fem fede kokke' opnåede Jesper Julian Møller til gengæld alt det, han drømte om: Ikke mindst havde han det utroligt sjovt i fællesskabet med de andre kokke.

Mine børn er stolte af mig – det har jeg aldrig oplevet før

Jesper Julian Møller, kok og streetfood-konge

Samtidig fandt han en helt ny glæde ved at gå lange ture i naturen, og han kom tættere på sine teenagebørn ved at styrketræne sammen med dem.

- Mine børn er stolte af mig – det har jeg aldrig oplevet før, lød det fra en rørt Jesper Julian Møller.

Se sæsonens sidste afsnit af 'Fem fede kokke' tirsdag klokken 20.40 på TV 2 FRI eller lige nu på TV 2 PLAY.