GO'

Tvillingesøstre har tabt 80 kilo sammen: - Uden Emilie var det aldrig sket

Nu håber de, at de kan inspirere andre til at forfølge drømmen om et vægttab.

Da Emilie og Josefine Christensen startede deres vægttab i sensommeren, vejede de henholdsvis 91,5 og 116,9 kilo.

Sammen har tvillingesøstrene lagt deres liv om og har tilsammen tabt 80 kilo.

I dag vejer de begge lige under 65 kilo, og de er sikre på, at det har haft en afgørende betydning, at de har været sammen om at lægge deres liv om, fortæller de i ‘Go’ morgen Danmark’.

- Vi snakker nogle gange om, hvor vi havde været henne, hvis ikke vi havde hinanden, også efter en træning, fortæller Emilie Christensen, og Josefine Christensen tilføjer:

- Fællesskabet har været en kæmpe motivation og hjulpet mig til at sparke mig i gang. Jeg er meget af den holdning, at uden Emilie, så var det aldrig var sket, at jeg havde lavet den ændring, lyder det.

Hun fortæller ligeledes, at selvom der er gået lidt konkurrence i den blandt dem, så har de også passet på hinanden undervejs:

- Vi er rigtig gode til at sige til hinanden: "Nu har du trænet tre gange i denne her uge, skal du ikke lige lade kroppen hvile lidt?", forklarer Emilie Christensen.

Det startede på Instagram

Det var Emilie Christensen, der i sensommeren prøvede at lokke sin tvillingesøster, Josefine Christensen, til at hyre en fælles personlig træner, så de kunne tabe sig sammen.

Efter de sammen fandt modet til at gå i gang med vægttabet, oprettede de en Instagram-profil, hvor de undervejs i forløbet lagde billeder op.

Men indtil foråret var profilen lukket, og de var de eneste, der kunne se billederne.

- Vi ville bare bruge den til os selv og samle billeder, og så fandt vi ud af, at der kunne være andre, der kunne bruge til noget, forklarer Emilie Christensen.

Det er dejligt, at der er nogle, der kan spejle sig i os

Emilie Christensen, selvstændig

På profilen lægger de både træningsbilleder op, men de skriver også om nogle af de svære psykiske udfordringer, som de har oplevet i forbindelse med deres vægttab.

Siden profilen for nyligt åbnede op, har de fået mere end 17.000 følgere, og flere skriver til dem for at få gode råd.

- Vi får mest henvendelser om, hvad gør man, hvor man starter, og så fra nogle, der kan spejle sig i det, vi har gjort, lyder det fra Emilie Christensen.

Springer ud som selvstændig

Josefine og Emilie Christensen er overraskede over den store opbakning, de har fået i deres vægttab.

- Det er dejligt, at der er nogle, der kan spejle sig i os, forklarer Emilie Christensen.

Hun har de seneste dage snakket i telefon med flere, der er blevet inspireret til at tabe sig.

Det har nu også betydet, at de er sprunget ud som personlige trænere online. På sigt er planen, at træningen skal være fysisk.