GO'

Anders Matthesen springer ud som vejleder: Sådan bliver du lykkeligere

Anders Matthesens nye selvhjælpsbog er ikke skrevet for sjov. Han tager sin nye titel gravalvorligt, siger han.

Gennem sine 46 leveår har Anders Matthesen lidt af depressioner, angst og tvivl.

Når han i perioder har famlet i blinde, har han søgt tryghed og svar og kigget mod guruer og selvhjælpsbøger – men uden held.

Nu har en af Danmarks mest populære og anmelderroste komikere selv skrevet en selvhjælpsbog – den bog, han selv har manglet, siger Anders Matthesen.

Med bogen ønsker han blandt andet at gøre op med sundheds- og performancekulturen og rådene fra dem, han kalder “falske profeter”.

- Mange mennesker vil ikke gøre arbejdet for at blive den bedre version af sig selv, som de gerne vil være, men man vil gerne ligesom have et facit. Jeg starter i stedet med at vende blikket indad og finde den ro, vi alle savner i hverdagen, siger Anders Matthesen i 'Go' morgen Danmark'.

Selvhjælpsguru på Instagram

Den selverklærede titel som coach er ikke helt ny for Anders Matthesen.

På komikerens Instagram-profil har man længe kunnet søge inspiration til livets små glæder i videoer, hvor han indtager rollen som coach og uddeler livsråd om stort og småt.

Alle de her guldkorn, alt den visdom, jeg har hentet ned, den skal kanaliseres ud, så den ikke dør med mig

Anders Matthesen, komiker og livsstilscoach

Her har folk ifølge Anders Matthesen bedt ham om tips, kærlighedsråd, karrierevejledning og coaching.

- Jeg har levet meget, og det er i virkeligheden den erfaring, jeg øser ud af. Og så var det, jeg tænkte: ”Alle de her guldkorn, al den visdom, jeg har hentet ned, den skal kanaliseres ud, så den ikke dør med mig”. Det, synes jeg, ville være egoistisk, siger han.

Det er ikke en joke, siger han

Anders Matthesen har ikke lagt karrieren som komiker bag sig, og hans coaching og vise råd er pakket ind i humor.

Hans nye selvhjælpsbog 'Livsstil er en livsstil' er dog ikke skrevet for sjov. Han tager sin nye titel gravalvorligt, siger han i ‘Go’ morgen Danmark’.

- Alle øvelser, tips og tricks er nogen, som jeg selv praktiserer i min hverdag – og det har virket, forklarer han til spørgsmålet, om han mener det seriøst.

For det gør han, forsikrer Anders Matthesen.

Hans nye projekt er ikke en kritik eller hån af selvhjælpsbranchen, selvom han mener, at han har noget nyt at byde på.

- Der er en beklagelig udvikling i, at vi alle er ved at overgå til kapitalister, som vil springe først i køen og have tips og tricks til, hvordan vi lykkes, siger han.

Anders Matthesens fokus som vejleder ligger i stedet på at nå de realistiske mål. For med flere små sejre følger også større lykke, mener han.

Herunder giver Anders Matthesen dig tre konkrete bud på, hvordan du kan blive et lykkeligere menneske.

Her er Anders Matthesens tre råd som vejleder

 1. Sæt små mål - hver dag

  Jeg er til gulerod frem for pisk.

  Kom i mål og fejr dig selv. Tag de små succeser. Hver dag sætter jeg mig et nyt mål, som skal opnås og fejres. På den måde har jeg det godt med mig selv hver eneste dag – fordi jeg kommer i mål hver eneste dag.

 2. Vær realistisk

  Det er enormt vigtigt at tage små sejre ad gangen.

  Vær realistisk. Min egen mester plejede at sige: ”Jeg mediterer en time om dagen. Undtagen når jeg har travlt, så mediterer jeg to.” Det, synes jeg, var meget flot sagt. Men det var ikke så begavet, måske. Jeg plejer at have det omvendt og siger: ”Jeg mediterer en time om dagen. Undtagen når jeg har travlt, så nøjes jeg lige med fem minutter”.

 3. Fordyb dig i små ting

  En chokolade-mediation kan anbefales.

  Det handler om at spise chokoladen langsomt – identificerer dig med den, visualiser hele dens 'liv'. Studer, duft, mærk og sans chokoladen, og tag til allersidst en langsom bid af den. Det varer en halv times tid og bliver den bedste chokolade, du nogensinde har smagt.

  Du kan også gøre det med laks. Det, synes jeg bare, er lidt klamt.

- Anders Matthesen, komiker, instruktør og livsstilvejleder