Her er tre øvelser til at lindre luftvejsinfektioner
Let fysisk aktivitet er bedre end at ligge helt stille, siger lungefysioterapeut.
Hoste, snotnæser og ømme lunger.
Sundhedsminister Magnus Heunicke advarede for få uger siden om, at vi kan være på vej mod "den perfekte storm" for luftvejsinfektioner efter genåbningen.
Og Statens Serum Institut (SSI) melder lige nu om exceptionelt mange tilfælde af luftvirusser.
Under coronapandemien har de fleste danskere været forskånet mod almindelige virusser som eksempelvis luftvejsinfektioner, og derfor er immuniteten over for luftvejsinfektioner generelt blevet svækket.
Luftvejsinfektioner tærer på helbredet fysisk såvel som mentalt, og der findes ikke nogen medicinsk behandling. Den gode nyhed er dog, at du selv kan gøre noget, som kan lindre generne. Sådan lyder det fra Karen Pallisgaard, der er yogainstruktør og mentaltræner.
Blandt andet kan det være en god idé at dyrke yoga, da øvelserne kan løsne op i hovedet og lungerne, siger hun i 'Go' morgen Danmark'.
Bevægelse er den bedste medicin
Er man blevet ramt af en lungeinfektion, er det først og fremmest en god idé at holde kroppen forsigtigt aktiv.
- Jeg laver nogle små øvelser, som kan støtte kroppen i healingsprocessen. Man kan nemt få ømme muskler og led, når man er syg, så det handler om at få løsnet op. Det hjælper på symptomerne, siger Karen Pallisgaard.
Lungefysioterapeut ved lungemedicinsk forskningsenhed på Hvidovre Hospital Henrik Hansen er enig.
Let fysisk aktivitet er bedre til at bekæmpe luftvejsinfektion end at være konstant sengeliggende i sygdomsperioden.
- Der findes ingen videnskabelig dokumentation for, at det kan kurere sygdomme, men hvis du er plaget af slim, ømhed og hoste, så er det bedre at bevæge sig stille og roligt rundt i hjemmet end at ligge stille og vente på, at det går over, forklarer han.
Her er forsigtig yoga "ikke en dum idé", lyder det fra Henrik Hansen:
- Det løsner også op for mentale spændinger.
Herunder får du tre simple øvelser af yogainstruktør og mentaltræner Karen Pallisgaard, der kan gøre sygdomsforløbet mere overkommeligt.